x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 12 mii de dolari pentru familia lui Chauncey

12 mii de dolari pentru familia lui Chauncey

de Carmen Dragomir    |    09 Noi 2011   •   13:56
12 mii de dolari pentru familia lui Chauncey

Carmen Tocala, presedintele Federatiei Romane de Baschet, a declarat pentru Jurnalul National ca echipele din campionatul Romaniei vor ajuta familia baschetbalistului american.

Olamae Hardy, mama sportivului american mort la 9 octombrie in urma unei altercatii ce a avut loc intr-un club din Giurgiu, ne-a marturisit intr-un e-mail trimis pe adresa redactiei ca se simte usor frustrata din cauza ca nu a primit inca nici un ban din ajutorul promis de FRB. Cu toate acestea, femeia a declarat pentru Jurnalul National ca nu stie nimic de vreun proces in Romania si ca nu a facut vreun demers in acest sens, dar ca va merge pana la capat pentru a-si face dreptate. Reamintim ca, potrivit unor informatii aparute in presa, Olamae Hardy ar fi avut intentia de a da statul roman in judecata.

Drepturile banesti care i se cuveneau lui Chauncey au fost deja trimise familiei acestuia, potrivit presedintelui FRB, Carmen Tocala. Dupa moartea sportivului, Federatia a deschis doua conturi, unul in lei, celalalt in dolari. Pentru ca pana la acest moment nici o donatie nu a fost depusa in aceste conturi, FRB va contribui cu 5000 de dolari, restul sumei urmand sa fie stransa de la toate echipele din competitia interna. Banii urmeaza sa fie trimisi in SUA pana la inceputul lunii decembrie. La inceputul saptamanii viitoare, in sedinta FRB se vor stabili si datele pentru organizarea unor gale de caritate pentru intrajutorarea familiei sportivului, dar si pentru organizarea unei comemorari in memoria lui Chauncey Hardy.

Dupa scandalul din noaptea de 8 spre 9 octombrie, Hardy a fost dus initial la Spitalul Judetean din Giurgiu, de unde a fost transferat, patru ore mai tarziu, la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Capitala, cu diagnosticul "traumatism cranio-cerebral mediu cu hematom periorbital drept". In urma controlului facut de Directia de Sanatate Publica Giurgiu s-au stabilit deficiente grave in ingrijirea lui Chauncey la Spitalul Judetean din Giurgiu de catre personalul medical al Unitatii de Primiri Urgente si de cel al Serviciului de Ambulanta. Singurul suspect pana in acest moment, Ionut Adrian Tanasoaia, cel care l-a lovit pe sportiv, a fost arestat in 10 octombrie, pentru lovituri cauzatoare de moarte si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice. La 19 octombrie, baschetbalistul a fost inmormantat in orasul natal Middletown (SUA).

×
Subiecte în articol: chauncey hardy hardy chauncey