x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator 72 de ore decisive pentru Doboş

72 de ore decisive pentru Doboş

de Diana Scarlat    |    02 Sep 2008   •   00:00
72 de ore decisive pentru Doboş
Sursa foto: Eugen Olariu/

AŞTEPTARE ● Familia şi prietenii i-au sărit în ajutor
Orele trec mai greu decît anii atunci cînd numărul lor decide viaţa unui om. Familia şi prietenii fostului internaţional Anton Doboş le numără pe cele 72 care trebuie să treacă de la o intervenţie chirurgicală la cap pentru a se putea da un verdict.

AŞTEPTARE ● Familia şi prietenii i-au sărit în ajutor
Orele trec mai greu decît anii atunci cînd numărul lor decide viaţa unui om. Familia şi prietenii fostului internaţional Anton Doboş le numără pe cele 72 care trebuie să treacă de la o intervenţie chirurgicală la cap pentru a se putea da un verdict.

 
Duminică dimineaţă, fostul preşedinte al Universităţii Cluj, Toni Doboş, a suferit o intervenţie chirurgicală la Spitalul de Neurochirurgie Cluj, înlăturîndu-se un hematom descoperit după tomografie. “I-au făcut analize şi duminică şi luni, de mai multe ori, dar medicii nu se pot pronunţa pînă nu trec cele 72 de ore decisive. Îl ţin sedat, sub ventilaţie şi aşteaptă decizia familiei, pentru a-l transporta, eventual, la o clinică din Viena”, ne-a explicat ieri Cozmin Guşă, bun prieten al oficialului Universităţii Cluj, care s-a zbătut timp de două zile să-i găsească cei mai buni medici.

 
SPERANŢE. Prietenii i-au stat alături din momentul în care au aflat de accident. Fiecare ar vrea să-l poată ajuta pe fostul internaţional cumva. “Sperăm să-şi revină după operaţie. Avem încredere că are un organism rezistent şi se va recupera. Am vorbit cu soţia lui şi ne-a anunţat că e mai bine. Doctorul care l-a operat a spus că a început să-şi mişte piciorul şi mîna stîngă”, ne-a spus ieri Daniel Prodan, fostul său coechipier de la Steaua şi de la echipa naţională. Toni Doboş a fost consultat ieri şi de un medic venit special de la o clinică din Viena.

 
PRIETENII ÎL AŞTEAPTĂ. Au mai fost să-l viziteze şi alţi prieteni, printre care Mircea Cristescu, preşedintele executiv al echipei de baschet masculin “U” Mobitelco, Stelian Gherman, fostul director tehnic al Universităţii Cluj, şi Arpad Meszaros, fostul antrenor al Universităţii Cluj. “N-am putut să intrăm la el, pentru că e interzis accesul în salon, dar am rămas jos şi luăm legătura permanent cu soţia sa, Georgiana, care vorbeşte cu medicii şi cu Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie”, ne-a mai explicat Daniel Prodan.

 

Ceasul rău de sîmbătă noapte

Fost preşedinte al Universităţii Cluj în sezonul precedent, Anton Doboş (43 de ani) a fost implicat într-un grav accident de circulaţie sîmbătă noaptea în jurul orei 3:20, pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, la numai 300 de metri distanţă de locuinţa sa. Fostul internaţional a adormit la volan, a intrat pe contrasens şi a lovit o betonieră parcată regulamentar. În urma impactului, maşina condusă de Anton Doboş a ricoşat în trei tuburi de canalizare depozitate pe marginea drumului. A ajuns la Spitalul Judeţean Cluj, conştient fiind, însă starea lui s-a agravat după aproximativ două ore, cînd a leşinat şi a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie Cluj.

×
Subiecte în articol: observator cluj doboş universităţii cluj