x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator A început exodul de Revelion. Pe DN 1 se circulă bară la bară

A început exodul de Revelion. Pe DN 1 se circulă bară la bară

de Elena Stan    |    28 Dec 2011   •   16:04
A început exodul de Revelion. Pe DN 1 se circulă bară la bară

Drumul spre Valea Prahovei va atinge, incepand de astazi si pana vineri dupa-amiaza, cotele maxime de trafic. Minivacanta de Anul Nou atrage spre munte zeci de mii de turisti. Sunt asteptate, potrivit estimarilor Politiei Rutiere, cateva zeci de mii de masini pe DN 1, ca atare sunt posibile "dopuri" de circulatie in punctele sensibile cunoscute.

De la Comarnic pana la Predeal s-au format si inainte de Craciun coloane care inaintau cu circa 15 km/ora. In momentele cele mai aglomerate, durata calatoriei de la Comarnic la Predeal a durat circa trei ore. Vitezele de melc se vor repeta cu siguranta. Asadar, rabdare si fara tutun. Nervii vor fi dupa "graba fiecaruia". In lungile momente de asteptare, pasagerii si soferii se vor gandi cu recunostinta spre mamele celor care intarzie de ani buni construirea autostrazii pe cea mai circulata ruta a tarii.
Aglomeratie mare inca de aseara

Drumul National 1 a inceput sa se aglomereze inca de ieri dupa-amiaza, intre Ploiesti si Brasov, in zona statiunilor de pe Valea Prahovei. Potrivit reprezentantilor Politiei Rutiere Prahova, DN 1 a fost aglomerat aseara, soferii fiind nevoiti sa circule cu viteza redusa si bara la bara, coloanele intinzandu-se pe cativa kilometri, intre statiunile Sinaia si Busteni. Potrivit datelor furnizate de Politia Prahova ieri, intre orele 7:00 si 15:00, un numar de 5.700 de autovehicule au tranzitat Valea Prahovei pe sensul de urcare catre munte, aproape 3.000 de masini coborand pe Valea Prahovei, pe DN 1, dinspre Brasov spre Bucuresti. Sunt asteptate valori mari de trafic si pe ruta Pitesti – Sibiu si local la iesirile din Bucuresti.

Cu cat mai multi, cu atat mai bine, deoarece hotelierii sunt dornici de oaspeti. Ultimul val de clienti, si cel mai cheltuitor, care insoteste trecerea spre 2012 va rotunji cifra de afaceri si gradul de ocupare. Sunt deja puse la majoritatea locurilor de cazare – hoteluri si pensiuni – placutele "ocupat". Peste 15.000 de turisti sunt asteptati sa petreaca Revelionul in statiunile Azuga, Busteni si Sinaia de pe Valea Prahovei, toate locurile de cazare omologate din cele trei statiuni fiind deja rezervate, la care se adauga cateva mii de turisti care vor petrece sfarsitul anului in casele de vacanta din statiunile montane, potrivit Mediafax. Potrivit presedintelui ANAT Sud, Adrian Voican, toate locurile de cazare din statiunile prahovene Azuga, Busteni si Sinaia au fost rezervate pentru noaptea de Revelion. Voican a declarat ca si anul acesta, la fel ca si in anii trecuti, cea mai cautata destinatie de Revelion a fost statiunea Sinaia, iar primele pachete turistice vandute au fost cele la hotelurile de trei si patru stele.

Anul acesta, tarifele de Revelion in statiunile de pe Valea Prahovei au fost considerabil mai mari, comparabil cu ofertele de Craciun. In statiunea Busteni, Revelionul la un hotel de trei stele costa 399 de euro de persoana (trei nopti), iar la Sinaia, 1.440 de lei de persoana.

95% ocupare in zona Brasov
Si pensiunile si hotelurile din statiunile Predeal si Poiana Brasov si cele din zona Rasnov-Bran-Moeciu au fost ocupate in proportie de 95 la suta de Revelion, preturile osciland intre 150 de lei pe zi de persoana si peste o mie de euro de persoana pe sejur intr-un hotel de cinci stele. Preturile practicate de hotelieri sunt, in principal, la fel ca anul trecut sau chair mai mici, cu 10-20 de procente. In ceea ce priveste gradul de ocupare in pensiuni si hoteluri, acesta este aproximativ la fel ca la Revelionul 2011.

×
Subiecte în articol: dn1 trafic aglomerat