x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Accident aviatic la Ştefăneşti

Accident aviatic la Ştefăneşti

de Veronica Micu    |    03 Iul 2008   •   00:00
Accident aviatic la Ştefăneşti

10:45 • Astăzi de dimineaţă, un avion de mici dimensiuni, de tip Antonov AN2, s-a prăbuşit în comuna Ştefăneşti, judeţul Ilfov, în jurul orei 6:30. Din fericire, persoanele care se aflau în avion, doi piloţi, au scăpat nevătămaţi în urma accidentului.

Astăzi de dimineaţă, un avion de mici dimensiuni, de tip Antonov AN2, s-a prăbuşit în comuna Ştefăneşti, judeţul Ilfov, în jurul orei 6:30. Din fericire, persoanele care se aflau în avion, doi piloţi, au scăpat nevătămaţi în urma accidentului.


ANCHETĂ. Avionul s-a prăbuşit peste un depozit de legume, în momentul în care piloţii se pregăteau să aterizeze forţat. În afară de cei doi piloţi, nimeni nu a fost rănit, întrucat avionul a căzut într-un spaţiu deschis, unde cei de la fabrică urmau să construiască o parcare. Cu toate că avionul a luat foc în momentul impactului cu solul, şi a ars în proporţie de 75%, cei doi piloţi au reuşit să iasa singuri din aeronavă. De asemenea, echipele sosite la faţa locului au izolat zona în care s-a produs accidentul pentru a începe ancheta. Resturile avionului sunt împrăştiate pe o raza de o sută de metri. Din păcate, acesta nu este primul accident aviatic din acest an, cel mai recent datînd din 10 mai, cînd un avion tot de tip Antonov AN2 s-a prabuşit la Călăraşi. Avionul era folosit pentru a împrăştia ierbicide pe cîmp, la bordul său aflîndu-se pilotul şi mecanicul de bord, cel din urmă pierzîndu-şi viaţa. În momentul impactului, avionul s-a rupt în bucăţi şi a luat foc. Tot în acest an, dar pe 12 aprilie, s-a prăbuşit un alt avion de mici dimensiuni, lînga satul Gagu, judeţul Ilfov. Din fericire, cei doi pasageri au scăpat cu viaţă, fiind uşor răniţi.
Avionul de tip Antonov AN2 este o aeronavă utilitară, folosită în agricultură, în special pentru împrăştierea de insecticide şi fertilizanţi.

×
Subiecte în articol: observator