x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Acţiunile Twitter, creştere de 2,2% după ce Jack Dorsey a renunțat la poziţia de CEO

Acţiunile Twitter, creştere de 2,2% după ce Jack Dorsey a renunțat la poziţia de CEO

29 Noi 2021   •   20:09
Acţiunile Twitter, creştere de 2,2% după ce Jack Dorsey a renunțat la poziţia de CEO
Sursa foto: Rawpixel/Getty Images/iStockphoto

Fondatorul Twitter (TWTR) Jack Dorsey va renunţa la poziţia de director executiv, a anunţat luni gigantul american de social media, conform Investor’s Business Daily.

La 18:30 ora României, adică la două ore de la începutul şedinţei de tranzacţionare de pe Wall Street, acţiunile TWTR se tranzacţionau la 47,4 dolari, în creştere cu 2,2%, inforrmează Ziarul Financiar.

Boardul de directori din cadrul Twitter „l-a numit în unanimitate pe Parag Agrawal în funcţia de CEO şi membru al boardului, începând cu acest moment”, a anunţat compania. Agrawal lucrează la Twitter de peste un deceniu şi a ocupat poziţia de director tehnic din 2017.

Jack Dorsey va rămâne membru al boardului până la întâlnirea din 2022 a acţionarilor, când îi va expira mandatul.

„Am decis să părăsesc Twitter pentru că sunt de părere că firma este pregătită să treacă peste perioada fondatorilor ei. Încrederea mea în Parag este profundă. Munca sa din ultimii zece ani a fost transformatoare (...) Timpul său a sosit”, a spus Dorsey.

În octombrie, Twitter declara că înregistrează aproximativ 211 milioane de utilizatori, în creştere cu 13% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. Acţiunile TWTR s-au depreciat cu 11,9% în 2021.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: twitter