x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adio, Alexandru Paleologu! - Cu onoruri militare

Adio, Alexandru Paleologu! - Cu onoruri militare

de Miruna Mihalcea    |    06 Sep 2005   •   00:00
Adio, Alexandru Paleologu! - Cu onoruri militare

Alexandru Paleologu a fost inmormantat ieri la Cimitirul Bellu. Omul politic si de cultura a incetat din viata la 86 de ani, in urma unei lungi suferinte, in noaptea de joi spre vineri. Corpul neinsufletit al lui Paleologu a fost depus duminica la Biserica Mavrogheni, iar ieri, IPS Bartolomeu impreuna cu Arhiepiscopul Clujului si un sobor de preoti au oficiat Sfanta Liturghie.

Pana la Cimitirul Bellu, unde Alexandru Paleologu isi are locul vesnic, cortegiul funerar a oprit de doua ori, in Piata Universitatii si in Dealul Mitropoliei, unde Prefericitul Parinte Teoctist a rostit o rugaciune, iar primul-ministru Tariceanu a adus un omagiu celui disparut. "Desi, sufleteste, ma simt imboldit a-l chema macar o data cu sagalnicul «coane Alecule», gravitatea si dimensiunea pierderii ce-o suferim prin disparitia sa sunt prea puternice si ma obliga a-i spune «domnule»".

CONDOLEANTE. Pe langa familie si apropiati, la slujba au fost prezenti si si-au exprimat regretele pentru disparitia lui Alexandru Paleologu fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, ministrul de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, fostul ministru al Culturii, Mona Musca, precum si numerosi lideri PNL. Traian Basescu, presedintele Romaniei, si Casa Regala au tinut si ei sa transmita mesaje de condoleante familiei celui disparut. Salvele de onoare i-au deschis lui Alexandru Paleologu drumul spre odihna vesnica.

×
Subiecte în articol: observator paleologu