x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Câciu: Primăria Capitalei are bani. Un bun gospodar trebuia să rezolve problemele

Adrian Câciu: Primăria Capitalei are bani. Un bun gospodar trebuia să rezolve problemele

26 Noi 2021   •   16:09
Adrian Câciu:  Primăria Capitalei are bani. Un bun gospodar trebuia să rezolve problemele
Sursa foto: Lucian Alecu

Primăria Capitalei are bani, iar Nicușor Dan trebuia să rezolve problemele, spune ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, întrebat despre subvenționarea gigacaloriei în Capitală. Adrian Câciu, il critică  pe edilul Capitalei, pentru modul în care a gestionat resursele primăriei și pentru că a ajuns din nou în situația de a cere bani pentru termoficare de la bugetul de stat. 

„Urmează să ne vedem. E foarte simplu să spunem că alocăm bani. Să știți că Primăria Capitalei are bani. Un primar gospodar putea să mute, prin hotărârea Consiliului General, prin rectificări interne, trebuia să rezolve problemele. Noi avem cum să alocăm acești bani, dar va trebui să avem o discuție foarte corectă și foarte aplicată cu domnul primar general. Aici nu este despre ministrul Finanțelor, ministrul Energiei, primarul Capitalei. Este vorba despre oameni. Sunt bucureștean și trăiesc aceeași dramă ca și dvs. Nu aveți nici dvs. nici eu nicio vină pentru faptul că cineva nu e gospodar, că nu are bani, pentru că cineva nu îl finanțează”, spune Adrian Câciu despre subvenționarea giacaloriei din Capitală.

El spune că după minivacanța de 1 decembrie, alături de miniștrii implicați, va discuta cu Nicușor Dan.

„Domnul primar general trebuie să înțeleagă un lucru: banii de la bugetul de stat vin, dar banii aceia trebuie folosiți, nu sunt dați pentru a sta în conturi, deficitar distribuiți, ci pentru oameni. Este vorba despre cât estimează dânsul. Dânsul a mai estimat că a doua zi după ce e ales facem duș cu apă caldă. Trebuie să vedem care sunt soluțiile lui. E vorba despre a da niște bani din nou și să nu primim apă caldă și căldură. Asta s-a întâmplat în București. Această Primărie a Capitalei e cea mai boată primărie din România. A primit bani când a cerut. Trebuie să vedem de ce nu avem apă caldă de un an de zile”, spune Câciu, întrebat ce sume vor fi acordate Primăriei Capitalei.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: adrian caciu