x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Adrian Streinu-Cercel demontează mitul spirtului medicinal: „Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic”

Adrian Streinu-Cercel demontează mitul spirtului medicinal: „Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic”

12 Mar 2020   •   11:01
Adrian Streinu-Cercel demontează mitul spirtului medicinal: „Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic”

Profesorul doctor Adrian Streinu-Cercel explică faptul că spirtul nu este bun ca dezinfectant și spulberă astfel mitul românilor. Cercel a precizat, la Antena 3, că dezinfectarea în cazul epidemiei de coronavirus se face cu substanțe pe bază de clor și pe bază de biocide.

"Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu este bun. Substanţele pe bază de alcool, dar speciale, pe bază de biocide sunt bune. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina, pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi", a declarat Adrian Streinu-Cercel.

Totodată, renumitul medic a transmis că tratamentul intravenos cu vitamina C nu este indicat pentru coronavirusul din China.

”Este fals, fals cu majuscule! Omul nu face deficit de vitamine aşa, din senin. Cât timp o persoană mănâncă ce trebuie, nu face deficit de vitamine. Cei care fac deficit de vitamine, fac scorbut, ajung la doctor şi li se prescrie vitamina C. Dar asta se întâmpla acum sute de ani, pe corăbii. Nu mai este cazul.”, a declarat Cercel.

×
Subiecte în articol: adrian streinu-cercel