x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Afacerile lui “Stelu” protejate de Simona Man

Afacerile lui “Stelu” protejate de Simona Man

de Petru Zoltan    |    22 Dec 2014   •   15:01
Afacerile lui “Stelu” protejate de Simona Man
Sursa foto: Agerpres

Autoritatea Naţională pentru Turism, condusă de Simona Alice Man de la PPDD, ţine la sertar datele despre afacerile lui Gheorghe Stelian. Acesta a cumpărat printr-un interpus hotelul Mamaia de la ministerul Turismului, condus pe atunci de fostul ministru Elena Gabriela Udrea. Ulterior ministerul Turismului s-a transformat în Autoritatea Naţională pentru Turism. În urma scandalului de corupţie de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor în care Gheorghe Stelian a primit aproximativ 150 de milioane de euro despăgubiri, Jurnalul Naţional a transmis o solicitare în format electronic către Autoritatea Naţională pentru Turism, în care se cereau informaţii publice despre activele vândute de fostul minister al Turismului, inclusiv despre hotelul Mamaia care a ajuns în posesia lui Gheorghe Stelian. Solicitarea a fost transmisă în data de 5 noiembrie a.c., dar Simona Alice Man nu se oboseşte încă să ofere un răspuns oficial.

Contactată, Simona Alice Man a început să urle la telefon, spunând că ştie ea cum sunt jurnaliştii de la Jurnalul Naţional. Probabil această reacţie a avut-o datorită faptului că vrea să ascundă sub preş “combinaţiile” făcute în ministerul Turismului, dar şi relaţia de prietenie cu doamna Elena Udrea. Mai mult, Simona Man nu ştia că se pot transmite solicitări pe e-mail. Oare cum conduce ANR?

Dosarul “Bica”

Dosarul de corupţie de la ANRP în urma căruia Gheorghe Stelian a primit suma de 150.000.000 de euro a fost trimis în instantă. În acest dosar au fost arestaţi preventiv: procurorul şef DIICOT Alina Bica, fosta şefă ANRP Crinuţa Dumitrean, Alexandru Lăcrămioara, Bogdan Dragoş George, evaluatorul Emil Niţu. Ceilalţi inculpaţi: Gheorghe Stelian, Oana Vasilescu, Ionuţ Sergiu Diacomatu şi Florin Teodorescu au scăpat de arest, fiind rămaşi sub control judiciar. În acest dosar fostul soţ al Elenei Udrea ar fi primit o şpagă de 10 milioane de euro.


×