x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Discuții pe schemelele de sprijin în agricultură și Green Deal,la reuniunea miniștrilor agriculturii

Discuții pe schemelele de sprijin în agricultură și Green Deal,la reuniunea miniștrilor agriculturii

de Redacția Jurnalul    |    09 Sep 2024   •   18:30
Discuții pe schemelele de sprijin în agricultură și Green Deal,la reuniunea miniștrilor agriculturii

Ministrul Florin Barbu participă la Reuniunea Informală a miniștrilor agriculturii, desfășurată la Budapesta, unde va fi lansată dezbaterea privind Politica Agricolă Comună post-2027.

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, participă în perioada 08-10 septembrie 2024 la Reuniunea Informală a Miniștrilor agriculturii din statele membre UE, ce are loc la Budapesta (Ungaria).

În cadrul reuniunii informale va fi lansată dezbaterea privind Politica Agricolă Comună post-2027, cu scopul de a contura așteptările miniștrilor agriculturii și de a ghida noua Comisie, care urmează să preia mandatul în toamnă, să pregătească propuneri legislative pentru PAC post-2027.

În conformitate cu prioritățile Președinției maghiare a UE, tema reuniunii va fi: „Către o viitoare politică agricolă comună competitivă, rezistentă la criză, durabilă, favorabilă agricultorilor și bazată pe cunoaștere”.

„Schimbul de puncte de vedere ale oficialilor europeni se va concentra pe trei teme cheie. În primul rând, va fi inițiată o dezbatere privind simplificarea schemelor de sprijin pentru agricultură și revizuirea principalelor tipuri de sprijin. În al doilea rând, va fi analizat modul în care poate fi sporită contribuția sectorului agricol la obiectivele Geen Deal fără a pune în pericol competitivitatea fermierilor. În cele din urmă, se va realiza revizuirea instrumentelor sistemului de management al crizelor pentru a asigura un sprijin eficient pentru fermierii aflați în situații de criză din ce în ce mai frecvente”, transmite Ministerul Agriculturii într-un comunicat transmis luni.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: agricultura ministru scheme sprijin