x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ai bijuterii, nu primeşti ajutor social

Ai bijuterii, nu primeşti ajutor social

de Elena Stan    |    31 Ian 2012   •   19:22
Ai bijuterii, nu primeşti ajutor social

Nici nu a zis bine Jeffrey Franks ca 'Romania cheltuieste prea mult pe asistenta sociala', ca Guvernul Boc a schimbat regulile pentru acrodarea venitului minim garantat si alocatiilor pentru copii. Persoanele care au obiecte de arta, bijuterii si metale pretioase de peste 100 de grame, blanuri, obiecte de cristal si portelan de mare valoare sau obiecte de colectie nu pot beneficia de ajutor social, potrivit Ministerului Muncii.

Venitul minim garantat, alocatia de sustinere a familiei si indemnizatia de crestere a copilului raman la acelasi nivel reglementat in prezent, insa a ramas o singura lista de bunuri care duce la excluderea solicitantilor de la acordarea de ajutor social. Actul normativ stabileste ca, de anul acesta, pentru mentinerea dreptului la ajutorul social, familiile beneficiare au obligatia sa isi achite obligatiile legale fata de bugetul local pentru bunurile pe care le detin in proprietate. Neindeplinirea acestei conditii atrage suspendarea pe o perioada de cinci luni a ajutorului social, potri­vit Mediafax.

Indeplinirea acestei obligatii va fi verificata anual, pana la data de 31 ianuarie a fiecarui an, pentru obligatiile de plata catre bugetul local aferente anului anterior. Achitarea obligatiilor legale fata de bugetul local in aceasta perioada de cinci luni atrage reluarea, prin dispozitia primarului, a dreptului la ajutorul social, incepand cu luna urmatoare celei in care s-a achitat obligatia, inclusiv pentru drepturile cuvenite in perioada suspendarii. In situatia in care insa, dupa acest termen, nu a fost indeplinita obligatia de plata, dreptul la ajutorul social inceteaza prin dispozitia primarului.

×