x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Economiei clasifică apartamente listate pe Airbnb

Ministerul Economiei clasifică apartamente listate pe Airbnb

de Redacția Jurnalul    |    14 Aug 2024   •   10:30
Ministerul Economiei clasifică apartamente listate pe Airbnb
Sursa foto: Hepta

Invitaţie la evaziune fiscală în turism. Ministerul Economiei acordă clasificări unor adrese, nu unor societăţi comerciale. Turiştii plătesc sejurul la mii de apartamente clasificate unor persoane fizice, prin codul IBAN, anunță Ziarul Financiar.

Doar Airbnb numără, în medie, circa 24.000 de cazări în România, potrivit datelor furnizate de platforma AirDNA, care analizează date cu privire la activitatea Airbnb. Ministerul numără 13.000 de apartamente clasificate.

Litoralul românesc s-a îm­pânzit, în ultimii ani, de tot mai multe cazări de tip apartamente închiriate în regim hotelier. Nu doar că au apărut câteva persoane fizice care închiriază apartamente în plin sezon estival, însă platformele de rezervări precum Airbnb şi Booking sunt pline de anunţuri cu apartamente de închiriat în regim hotelier.

Platforma Airbnb a câştigat mai multă popularitate în perioada pandemiei, iar numărul proprietăţilor de pe plan local listate pe platformă a crescut faţă de perioada prepandemică, iar odată cu ele a crescut şi cererea venită din partea turiştilor.

Astfel, tot mai mulţi proprietari de case şi apartamente au prins curaj şi au listat proprietăţile pe platformele online.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: airbnb clasificari apartamente turism