x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alegerile prezidențiale din România costă 1,39 miliarde de lei. Calendarul complet

Alegerile prezidențiale din România costă 1,39 miliarde de lei. Calendarul complet

de Redacția Jurnalul    |    28 Aug 2024   •   14:45
Alegerile prezidențiale din România costă 1,39 miliarde de lei. Calendarul complet

Alegerile prezidențiale din România costă 1,39 miliarde de lei. Românii vor fi chemați la urne timp de trei duminici consecutive - 24 noiembrie, 1 decembrie și 8 decembrie - pentru scrutinul parlamentar și cel prezidențial.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că au fost aprobate normele pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru președintele României, în datele de 24 noiembrie 2024, primul tur, respectiv 8 decembrie, al doilea tur.

24 septembrie este data limită până la care alegătorii care doresc să voteze în străinătate trebuie să se înregistreze în registrul electoral ca alegător în străinătate.

5 octombrie este data limită pentru depunerea candidaturilor și a semnelor electorale la Biroul Electoral Central.

BEC trebuie să stabilească până maxim pe 12 octombrie ordinea candidaților pe buletinul de vot.

Campania electorală începe pe 25 octombrie și se termină în 23 noiembrie, la ora 7.00.

29 noiembrie este data la care opinia publică va fi informată despre cei doi candidați care vor participa la al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenșiale și, totodată, este data la care începe campania electorală pentru al doilea tur.

Suma totală necesară pregătirii organizării și desfășurării bunei condiții a alegerilor pentru președintele României din anul 2024 este estimată la 1,39 miliarde în lei, a precizat Mihai Constantin.

La rândul său, președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă, a ținut să precizeze că alegerile nu sunt comasate, ci se vor desfășura în trei duminici consecutive: 24 noiembrie, 1 decembrie și 8 decembrie.

Pentru alegerile parlamentare, votanții din străinătate își pot exprima opinia politică și sâmbără, iar pentru cele prezidențiale vineri după-amiază, sâmbătă și duminică.

(sursa: Mediafax)

 

×