x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Rafila: Utilizarea incorectă a măștilor de protecție poate fi un factor de risc

Alexandru Rafila: Utilizarea incorectă a măștilor de protecție poate fi un factor de risc

13 Apr 2020   •   09:54
Alexandru Rafila: Utilizarea incorectă a măștilor de protecție poate fi un factor de risc

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, atrage atenția asupra faptului că purtarea incorectă a măștilor de protecție poate reprezenta un factor de risc în sine.

Mai mult, Alexandru Rafila spune că nu este suficient să purtăm mască de protecție, ci este necesar să respectăm măsurile de igienă și izolare.

”Dacă utilizăm masca responsabil nu devine un factor de risc. Depinde cum o folosim. Dacă o păstrăm un timp limitat, de exemplu până se umezeşte, dacă nu punem mâna pe partea frontală a măştii, dacă ea acoperă foarte bine tot timpul gura într-adevăr, este un factor de protecţie. Dacă o purtăm doar aşa, de decor, şi nu întruneşte aceste condiţii, atunci ea poate fi un factor de risc pentru că simpla agăţare a măştii pe faţă nu este o barieră eficientă. Şi în plus, în afară de mască, limitarea contactelor cu alte persoane pe de o parte şi igiena mâinilor pe de altă parte trebuie neapărat să însoţească purtarea măştii, nu este vorba doar de o singură măsură, ci de un ansamblu de măsuri şi ele trebuie luate în permanenţă împreună" a declarat Alexandru Rafila, duminică seara, la Digi 24.

×