x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasada Ucrainei, reacție după o glumă cu simboluri rusești la Bacău: Ar trebui interzise

Ambasada Ucrainei, reacție după o glumă cu simboluri rusești la Bacău: Ar trebui interzise

de Redacția Jurnalul    |    03 Ian 2023   •   21:40
Ambasada Ucrainei, reacție după o glumă cu simboluri rusești la Bacău: Ar trebui interzise
Sursa foto: Heprta

Ambasada Ucrainei la București reacționează, marți, după ce în Bacău a fost oganizată o glumă cu „mascații din Berzunți, varianta de război” în cadrul căreia au fost folosite simboluri rusești. Poliția Bacău a anunțat o anchetă.

„Cu regret constatăm faptul, că în ziua, când Ucraina a fost supusă unui atac masiv cu rachete din partea federației ruse, în județul Bacău a fost organizată o manifestare semi-glumă în cadrul căreea au fost folosite simboluri ale teroriștilor ruși.
Suntem convinși, că asemenea manifestare contrazice despoziției poporului român, care și-a exprimat sprijinul necondiționat Ucrainei în războiul declanșat de către Federația Rusă împotriva statului ucrainean. Sperăm că aceast eveniment va fi evaluat corespunzător de către societatea română”, scriu reprezentanții Ambasadei Ucrainei la București, marți, pe pagina de Facebook.

Reprezentanții Ambasadei spun că simbolurile agresiunii rusești trebuie să fie interzise în toată lumea civilizată.

„Apelăm la instituțiile de drept ale Românei să efectueze o anchetă rapidă și detaliată a evenimentului menționat”, mai spun reprezentanții Ambasadei.

Poliția Bacău a anunțat marți că s-a autosesizat și a deschis o anchetă.

„Polițiștii băcăuani s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spațiul public și au demarat verificări în baza Ordonanței de Urgență a Guvernului Nr. 31 din 2002, pentru a stabili cu exactitate situația de fapt, iar în funcție de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun”, anunță Poliția Bacău.

În imaginile apărute pe Facebook cu mesajul „Mascaţii din Berzunti, Bacău, varianta de război”, se văd mai multe persoane, unele în uniforme se seamănă uniformelor militare, cu măşti negre pe față și purând în mâini obiecte de par să fie arme. În plus, autoturismele de teren pe lângă care merg persoanele respective transportă ceva ce seamănă cu rachetele, iar unele au inscripţionată litera „Z”, care, de la începutul invaziei în Ucraina, a devenit simbol pus pe tancurile armatei ruse.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Ucraina reactie