x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul Rusiei la București, convocat la MAE

Ambasadorul Rusiei la București, convocat la MAE

de Redacția Jurnalul    |    21 Feb 2024   •   15:45
Ambasadorul Rusiei la București, convocat la MAE
Sursa foto: Foto: Șerban Mihăilă

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a fost convocat la MAE în legătură cu decesul politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi.

Din dispoziția ministrului Luminița Odobescu, miercuri, ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul MAE în legătură cu decesul subit în închisoare al politicianului rus de opoziție Alexei Navalnîi.

„Reprezentantul MAE a subliniat că răspunderea pentru moartea lui Alexei Navalnîi revine exclusiv autorităților ruse. A evidențiat nevoia unei investigații transparente, independente, cuprinzătoare cu privire la circumstanțele în care s-a produs decesul. A menționat obligația morală a autorităților ruse de a transmite neîntârziat trupul neînsuflețit al lui Alexei Navalnîi familiei acestuia”, se arată într-un comunicat al ministerului.

Conform acestuia, convocarea ambasadorului rus „reflectă poziția consecventă a României de condamnare a încălcărilor masive și sistematice ale drepturilor omului și libertăților fundamentale în Federația Rusă, respectiv solicitările de respectare de către Federația Rusă a angajamentelor asumate la nivel internațional în acest domeniu”.

Disidentul a murit din motive necunoscute săptămâna trecută. Cadavrul nu a fost eliberat până acum în ciuda demersurilor făcute de familie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: ambasador Rusia mae