x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta accidentului aviatic continuă

Ancheta accidentului aviatic continuă

de Mara Raducanu    |    27 Sep 2007   •   00:00
Ancheta accidentului aviatic continuă
Sursa foto: Alex Botusan/

Ramona Drăghici, reporterul Jurnalul Naţional, este primul jurnalist ajuns la locul tragediei aviatice din Munţii Căpăţănii, judeţul Vălcea, reuşind să facă şi primele fotografii. Cele trei victime au fost descarcerate, iar ancheta Poliţiei este in desfăşurare. Participă la anchetă şi reprezentanţi ai fabricantului aparatului.



Cele trei victime - doi cetăţeni austrieci şi un romăn - ale accidentului aviatic produs marţi după-amiază in Munţii Căpăţănii, judeţul Vălcea, au fost scoase ieri in urma operaţiunilor de descarcerare.

Trupurile acestora vor fi transportate la morga spitalului din Horezu. Prima echipă de jurnalişti ajunsă la locul accidentului, in jurul orei 17:30, a fost cea a Jurnalului Naţional.

Poliţiştii au reuşit să-l identifice pe cetăţeanul romăn aflat la bordul avionului prăbuşit. Bărbatul, in vărstă de 32 de ani, se numeşte Cătălin Cristian Petcu, din Caracal, şi este de profesie fotograf.


TRAGEDIE. Persoanele aflate la bordul avionului plecaseră cu instrumente specifice de pe aeroportul din Craiova pentru a face măsurători fotometrice pentru o firmă din Bucureşti.

Avionul de tip Diamond Aircraft, cu patru locuri, era la al doilea zbor in acea zi. Potrivit colonelului Adrian Mesescu, avionul nu este prevăzut cu inregistratoare de zbor (aşa-numitele "cutii negre"), ceea ce va ingreuna depistarea cauzelor accidentului. Mircea Lera, şeful Salvamont Vălcea, a declarat că, in momentul in care a ajuns cu jandarmii la faţa locului, i-a găsit pe cei trei bărbaţi aflaţi in avionul prăbuşit decedaţi.

Conform martorilor oculari, inaintea impactului cu muntele, aeronava ar fi parcurs o traiectorie descrisă de aceştia ca fiind "ciudată". Avionul s-a prăbuşit in munţi, la mare distanţă de cel mai apropiat drum de acces, accidentul aviatic fiind raportat la serviciul 112 de un pădurar aflat in apropiere.

×
Subiecte în articol: observator