x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ancheta - Mischie, retinut de procurori

Ancheta - Mischie, retinut de procurori

25 Ian 2005   •   00:00

OBSERVATOR - EDITIA a II-a
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, a fost retinut aseara pentru 24 de ore de catre procurorii gorjeni, in baza unei ordonante de retinere sub acuzatiile de abuz in serviciu contra intereselor publice si fals in inscrisuri oficiale.
CERCETAT. Mischie e acuzat de luare de mita, primire de foloase necuvenite si infractiuni conexe faptelor de coruptie
Mischie a fost invitat la politie pentru audieri in cursul diminetii de ieri si a fost audiat pana la orele 20:00, cand s-a decis retinerea sa. In acest dosar mai sunt anchetati primarul Maria Dumitrascu din Berlesti si alti doi membri ai Consiliului Judetean Gorj, Gabriel Ungureanu si Dan Pavel. Ei vor fi prezentati maine judecatoriei pentru emiterea mandatului de judecare.

DOSAR. Potrivit procurorilor gorjeni, Mischie este acuzat ca, in anul 2003, a dispus efectuarea unor plati necuvenite pentru lucrari neexecutate de catre societatea SC Arc SA Targu Carbunesti, prejudiciind bugetul Consiliului Judetean Gorj cu peste un miliard de lei. Prim-procurorul Parchetului Tribunalului Gorj, Emil Mota, afirma ca Nicolae Mischie va fi prezentat instantei, cu propunerea de arestare preventiva. Parchetul National Anticoruptie (PNA) are in lucru un dosar deschis in baza denuntului facut de omul de afaceri Clement Mocanu (unul din patronii societatii Arc SA Targu Carbunesti), care s-a plans ca firma sa a construit sau a renovat casele lui Mischie si ale altor personalitati locale pentru a putea ramane pe piata si pentru a primi comenzi. In acest caz, Mischie a fost audiat la Bucuresti de catre procurorii PNA si confruntat, la un moment dat, cu denuntatorul Clement Mocanu. Mischie este urmarit penal de PNA pentru mai multe infractiuni: luare de mita, primire de foloase necuvenite si infractiuni conexe faptelor de coruptie. In perioada 1998-2003, Mischie ar fi primit sponsorizari si donatii de mai multe miliarde de lei de la reprezentantii unor firme pentru a-i sprijini in afaceri si s-ar fi implicat in favorizarea unor firme pentru adjudecarea de catre acestea a unor licitatii pentru executia de lucrari finantate cu fonduri externe sau de la bugetul de stat. (Gabriela Mladin)

×
Subiecte în articol: observator mischie