x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Andrei s-a născut a doua oară

Andrei s-a născut a doua oară

de Mara Raducanu    |    15 Iun 2007   •   00:00
Andrei s-a născut a doua oară
Sursa foto: BOGDAN IURASCU/

Micuţul Andrei Jugănaru, care a scăpat ca prin minune după ce a stat mai bine de şase ore intr-un puţ, la 10 metri adăncime, a revenit ieri in sănul familiei. Toată suflarea din comuna ilfoveană Sinteşti a sărbătorit alături de părinţi externarea copilului. După nici două zile petrecute in Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucureşti, Andrei a fost aşteptat acasă cu un tort imens şi lacrimi de bucurie. Cei mai fericiţi erau, firesc, părinţii copilului, despre care toată lumea spune că s-a născut a doua oară.

Andrei Jugănaru, copilul de un an şi jumătate care a petrecut peste şase ore la zece metri sub pămănt, intr-un puţ părăsit, a fost externat ieri din spital şi a revenit in sănul familiei. "Minunea" a fost sărbătorită cu un tort in casa părintească, iar micuţul a fost aşteptat ca şi cănd s-ar fi născut a doua oară.

Satul Sinteşti, comuna Vidra, la căţiva kilometri de Bucureşti. Marţi seară, o mică gospodărie de aici a fost un loc al disperării şi al lacrimilor amare, un loc unde pompieri, săteni şi părinţii unui copil de un an şi jumătate se rugau Cerului pentru o minune. Andrei Jugănaru a căzut intr-un puţ şi a stat mai bine de şase ore sub pămănt. Dar minunea s-a intămplat, şi copilul a avut zile. A uimit pompierii care l-au scos din pămănt şi pe medicii care l-au tratat la Spitalul "Bagdasar Arseni" şi a scăpat cu doar căteva zgărieturi. Ieri după-amiază, la nici două zile după dramaticul accident, Andrei a revenit acasă. Lacrimi sunt şi acum pe obrajii oamenilor, dar de data aceasta sunt lacrimi de izbăvire, de fericire, de dragoste pentru cel care parcă s-ar fi născut a doua oară.

VESEL ŞI ENERGIC. Copilul e senin, răde, cu ochii mari şi parcă intrebănd ce mai vrem de la el. E plin de viaţă, zburdă de colo-colo. După cum spun părinţii, intotdeauna a fost un copil energic, care n-are astămpăr. Aşa este şi acum, fără să inţeleagă de ce ai lui se bucură atăt de mult pentru fiecare zămbet, pentru fiecare gest, pentru fiecare scăncet. Fără să inţeleagă căt de aproape a fost de un sumbru sfărşit. Dar in gospodărie nu mai e acum nici urmă de zbucium. Groapa a fost astupată cu pămănt, şi in ea au fost ingropate şi acele clipe de coşmar. Familia se găndeşte doar la sărbătoarea revenirii acasă a celui mai de preţ odor pe care-l au. "Am rămas foarte greu insărcinată şi de-asta ne-am bucurat cu atăt mai mult cănd s-a născut", povesteşte Elena Jugănaru, cea care i-a dat viaţă lui Andrei.

"A fost o singură clipă de neatenţie. Intindeam rufele şi cănd mi-am intors privirea l-am văzut cum se ducea in făntănă. A fost cumplit. Pentru prima oară in viaţa mea m-am simţit neputincioasă. Imi vedeam copilul cum il inghite pămăntul, mă uitam şi timp de şapte ore nu am putut să fac nimic. Ne-am agăţat doar de speranţă", işi aminteşte mama micuţului.

SĂRBĂTOARE. Andrei este in centul atenţiei mai ceva ca atunci cănd e de regulă ziua lui. "I-am comandat un tort cu poza lui. De obicei il sărbătorim la 8 ianuarie, insă ziua de azi este deosebită după tragedia prin care am trecut", spune Nicu, tatăl copilului

×
Subiecte în articol: observator