x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Antonela Costache şi Viorica Dinu, reţinute de DNA, au fost suspendate din funcţia de judecător

Antonela Costache şi Viorica Dinu, reţinute de DNA, au fost suspendate din funcţia de judecător

14 Mar 2013   •   16:07
Antonela Costache şi Viorica Dinu, reţinute de DNA, au fost suspendate din funcţia de judecător

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis suspendarea din funcţia de judecător a Antonelei Costache şi a Vioricăi Dinu, de la Tribunalul Bucureşti, reţinute de procurorii anticorupţie. Decizia Secţiei pentru judecători a CSM vine ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale în cazul celor două judecătoare.

"La data de 14 martie, Secţia pentru Judecători a dispus suspendarea din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti a doamnei Viorica Dinu ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale de către Direcţia Naţională Anticorupţie. La aceeaşi dată, Secţia pentru Judecători a dispus suspendarea din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti a doamnei Antonela-Annemary Costache ca urmare a punerii în mişcare a acţiunii penale de către Direcţia Naţională Anticorupţie ", se arată într-un comunicat al Secţiei pentru judecători a CSM.

Potrivit documentului, Viorica Dinu este cercetată de DNA pentru infracţiunile de trafic de influenţă şi trafic de influenţă în formă continuată şi luare de mită iar Antonela Costache, pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă, trafic de influenţă şi luare de mită.

Antonela Costache şi Viorica Dinu au fost reţinute de procurorii anticorupţie în noaptea de miercuri spre joi iar, potrivit unor surse judiciare, în acest caz de corupţie sunt implicate un număr mai mare de persoane, urmând ca cei reţinuţi să fie prezentaţi Curţii de Apel Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Cele două judecătoare ar fi primit sume de bani de la persoane implicate în dosare pe care le aveau de soluţionat pentru a le da soluţii favorabile acestora.

Avocatul Cristi Ene a confirmat la ieşirea din sediul DNA că pe numele celor două judecătoare au fost emise ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, măsură luată şi în cazul altor persoane implicate în acest dosar acuzate de fapte de corupţie. El a spus că în prezent se fac procedurile de desigilare şi inclusiv cele de percheziţie.

Secţia pentru judecători a CSM a încuviinţat miercuri percheziţia corporală şi domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a celor doi magistraţi.

"Secţia pentru judecători a încuviinţat solicitarea DNA de percheziţie corporală şi domiciliară privind pe judecătoarele Antonela-Annemary Costache şi Viorica Dinu, de la Tribunalul Bucureşti. De asemenea, ca urmare a aceleiaşi solicitări a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru judecători a încuviinţat reţinerea şi arestarea preventivă a celor două judecătoare de la Tribunalul Bucureşti. Procurorii anticorupţie, conform actului prin care s-a solicitat încuviinţarea, au început urmărirea penală faţă de Antonela-Annemary Costache şi Viorica Dinu privind infracţiunile de trafic de influenţă şi luare de mită", se arată într-un comunicat.

×