x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Arde Arhiepiscopia Tomisului din Constanța!

Arde Arhiepiscopia Tomisului din Constanța!

15 Oct 2022   •   22:42
Arde Arhiepiscopia Tomisului din Constanța!
Sursa foto: Claboo Media

S-a dat alarma în această seară la Constanța! Pompierii intervin la Arhiepiscopia Tomisului, acolo unde a luat foc mansarda.

ISU Dobrogea intervine cu mai multe echipaje și autospeciale, inclusiv cu scară, pentru a stinge incendiul care a cuprins turla Arhiepiscopiei. 

UPDATE 1: "Intervenim cu şapte autospeciale de stingere cu apă şi spumă, trei autoscări, un echipaj de descarcerare, un echipaj SMURD, ambulanţă SAJ, şi peste 70 de pompieri implicaţi în intervenţie.

Apelul la 112 a fost făcut la ora 21.52. Erau degajări foarte mari de fum, iar flacăra era pe o parte a mansardei, iar ulterior s-a aprins în totalitate. Mansarda are o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi", a declarat Răzvan Parconie, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

UPDATE 2: "Focul a afectat mansarda. Să vedem în continuare ce va fi. Pompierii se luptă să-l izoleze. În mansardă nu erau mari bunuri. Erau mai mult obiecte personale ale preoților și călugărilor.", a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului. 

UPDATE 3: "Mi s-a comunicat că nu există nicio victimă și că nu există posibilitatea de extindere. Echipajele ISU lucrează la stingerea incendiului. A fost localizat. Eu acum mă aflu în București dar țin permanent legătura cu colegii mei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. De luni avem programat un program privind securitatea la incendiu."a declarat prefectul județului Constanța, Silviu Coșa. 

Update 4: "Incendiul a cuprins toată mansarda. Din cauza vântului, focul s-a extins cu repeziciune. Înalt Prea Sfințitul Teodosie se roagă în Catedrală. Își duce slujba până la capăt. Ni s-a comunicat că nu există riscul să se extindă focul la Catedrală. Partea bună este că nu avem victime. Mansarda era locuită de călugări. Ei s-au autoevacuat. Documentele Arhiepiscopiei se află la etajele inferioare. Vom vedea despre ce pagube vorbim după stingerea incendiului. Ni s-a comunicat că în câteva zeci de minute ar trebui să fie lichidat", a declarat Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, la Antena 3.

UPDATE 5: "Incendiul a fost localizat la 00.02. Suprafața aproximativă este de 800 de mp. Ne-au venit în ajutor și două autospeciale cu apă și spumă, una de la Tulcea și una din Ialomița. Incendiul nu se mai poate extinde. Lucrăm pentru lichidare. Sunt peste 80 de pompieri aici. După primul apel la 112 au plecat spre locul incendiului de la Detașamentul Fripis 3 autospeciale de stingere, un echipaj SMURD, o descarcerare și o autoscară. De la Detașamentul Port au plecat tot 3 autospeciale de stingere și de la Detașamentul Palas a venit o autoscară și două mașini de stingere. Primele mașini care au intervenit au fost cele de la Detașamentul Fripis. Apelul la 112 a fost făcut 21.52. Mașinile noastre au ajuns aici patru minute mai târziu.", a declarat Răzvan Parconie, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.

Update 6 Incendiul a fost lichidat în cursul nopții. Pompierii au intervin cu șapte autospeciale de stingere, autospeciale de lucru la înâlțime sau de descarcerare, alături de echipaje SMURD și de ambulanță, Incendiul s-a manifestat la mansardă.

„În urma incendiului, a ars mansarda pe o suprafaţă de aproximativ 800 de metri pătraţi. La ora 1:27 incendiul a fost lichidat, dar echipajele de intervenţie au rămas la locul solicitării pentru îndepărtarea tuturor efectelor negative”, a transmis ISU Constanţa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Incendiu Arhiepiscopie

×