x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Angel Tîlvăr recrutează soldați: Armata are nevoie de entuziasm și energie

Angel Tîlvăr recrutează soldați: Armata are nevoie de entuziasm și energie

de Redacția Jurnalul    |    30 Sep 2023   •   06:20
Angel Tîlvăr recrutează soldați: Armata are nevoie de entuziasm și energie
Sursa foto: Facebook Angel Tâlvăr

Ministrul apărării, Angel Tîlvăr, a vizitat vineri, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara, unde s-a întâlnit și cu câțiva candidați înscriși pentru recrutare pentru funcții vacante de soldați profesioniști în cadrul Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”.

Angel Tîlvăr a fost în garnizoana Timișoara, însoțit de locțiitorul șefului Statului Major al Apărării. La activitate a fost prezent și șeful Direcției Medicale, general-maior Dragoș Popescu, precum și șefi ai unor structuri centrale din MApN.

Pe timpul vizitării spațiilor Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu”, ministrul Tîlvăr s-a întâlnit cu o parte dintre candidații înscriși pe plan local, în vederea recrutării pentru funcțiile vacante de soldați profesioniști în cadrul Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Decebal”, programați pentru efectuarea vizitei medicale.

Ministrul le-a mulțumit tinerilor candidați pentru opțiunea de a urma o carieră în Armata României și le-a urat succes.

„Armata României are nevoie de entuziasmul și energia dumneavoastră, a tinerilor care bat la porțile instituției. Mă bucur că strategia noastră de a fi din ce în ce mai prezenți în spaţiul public pentru a face cunoscută oferta educațională și oportunitățile de carieră oferite de Ministerul Apărării Naționale începe să dea roade. Vă felicit pentru opțiunea de a vă înscrie în procesul de selecție, vă urez mult succes și vă aștept în rândul corpului soldaților și gradaților profesioniști ai armatei noastre!”, le-a spus ministrul Tîlvăr candidaților prezenți.

Comandantul spitalului, colonel medic dr. Mihaela Nicolin a prezentat stadiul realizării obiectivelor de reabilitare a infrastructurii și de dotare cu aparatură medicală modernă și performantă, precum și măsurile de optimizare a procesului de expertiză medico-militară și asistență de specialitate pentru pacienții militari și civili.

Ministrul Angel Tîlvăr a vizitat și Stadionul CFR din localitate, unde a inspectat stadiul lucrărilor de demontare a unității medicale modulare instalată de spitalul militar timișorean în vara anului 2020, pentru suplimentarea capacităților de tratare a pacienților COVID-19.

Conducerea Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” a prezentat măsurile luate pentru demontarea elementelor modulare, astfel încât amplasamentul să fie eliberat în cel mai scurt timp, pentru ca stadionul să fie redat circuitului sportiv.

În perioada 2020-2022, unitatea mobilă a Spitalului Militar din Timișoara a acordat asistență medicală pentru peste 1.400 de pacienți confirmați cu COVID-19, dintre care aproape 200 tratați în regim ATI, unitatea medicală dispunând de 10 paturi de terapie intensivă și alte 54 conectate la oxigen medicinal cu flux înalt. De asemenea, unitatea medicală modulară a asigurat investigarea și evaluarea pentru alți aproape 700 de pacienți în cadrul Centrului de Evaluare COVID-19 care a funcționat în aceeași locație.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: armata recrutare soldati