x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator ATENŢIE! Noi escrocherii legate de Loteria Vizelor. Vezi care sunt ţepele şi cum te poţi feri

ATENŢIE! Noi escrocherii legate de Loteria Vizelor. Vezi care sunt ţepele şi cum te poţi feri

de Marina Constantinoiu    |    29 Iul 2011   •   11:46
ATENŢIE! Noi escrocherii legate de Loteria Vizelor. Vezi care sunt ţepele şi cum te poţi feri

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucuresti a transmis un nou avertisment referitor la anumite escrocherii legate de Loteria Vizelor, intr-un comunicat remis Jurnalului National.

Astfel, sectia consulara a ambasadei, a fost informata ca multi cetateni romani si din alte parti ale lumii au primit e-mailuri nesolicitate de la diverse adrese care includ 'usa.com' (gov.usa.states@usa.com; states.gov.usa@usa.com; us.a.states@usa.com; us.state@usa.com; dv.states.gov@usa.com; states.us.gov@usa.com) ori 'post.com' (usafis.com@post.com; usafis.orgn@post.com).

E-mailurile ii informeaza pe destinatari ca, in urma unei selectii aleatorii, au fost inregistrati in programul Loteria Vizelor si vor primi un permis de rezident permanent sau alte beneficii dupa achitarea unor sume de bani. Li se cere apoi sa plateasca o taxa de procesare cuprinsa intre 400 si 800 de dolari prin Western Union pe numele unui individ despre care se pretinde ca lucreaza la Ambasada SUA din Londra, la adresa Grosvenor Square, nr. 24. Acest anunt, precum si alte variante asemanatoare sunt escrocherii, asigura Ambasada SUA la Buresti.

'Sunteti victima unei escrocherii si daca ati primit un e-mail prin care sunteti anuntati ca cererea dumneavoastra de participare la programul Loteria Vizelor a fost acceptata si, pentru continuarea procesarii, vi se solicita sa trimiteti bani prin Western Union unei anumite persoane de la Ambasada SUA', se arata in comunicatul ambasadei.

'Guvernul SUA nu va solicita sa ii trimiteti bani sau sa trimiteti bani vreunei ambasade a SUA prin posta sau prin alte servicii precum Western Union! Nicio alta organizatie sau companie privata nu este autorizata de catre Departamentul de Stat sa-i instiinteze pe cei care se inscriu in programul Loteria Vizelor ca au fost selectati sau sa ii informeze care sunt urmatorii pasi ce trebuie facuti in demersul de obtinere a vizei', se precizeaza in comunicat.

Centrul Consular din Kentucky al Departamentului de Stat (KCC) nu trimite e-mailuri sau scrisori de instiintare celor selectati in programul Loteria Vizelor. Cei care s-au inscris pentru editia DV-2012 a programului vor afla daca au fost selectati, numai in momentul in care verifica statutul propriei inregistrari pe pagina de internet http://www.dvlottery.state.gov, pana la data de 30 iunie 2012. Doar cei selectati vor primi instructiuni suplimentare, inclusiv informatii despre taxele asociate imigrarii in Statele Unite ale Americii.

'Retineti, cei selectati aleatoriu NU sunt informati prin e-mail. Daca primiti un e-mail care va informeaza ca ati fost selectat, NU platiti nicio suma de bani si vizitati pagina de internet www.dvlottery.state.gov pentru mai multe informatii', se arata in incheierea documentului transmis de ambasada.

×