x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Aurolacii s-au apucat de droguri serioase

Aurolacii s-au apucat de droguri serioase

de Diana Scarlat    |    21 Iul 2015   •   22:55
Aurolacii s-au apucat de droguri serioase
Sursa foto: jinga80/Getty Images/iStockphoto

De la aurolac şi crime în rândul oamenilor străzii, infractorii din canale au trecut la trafic de droguri şi tâlhărie. Poliţiştii au descoperit, ieri, în reţeaua de canalizare, canapele de piele, televizoare de ultimă generaţie, chiar o piscină, tablouri furate, dar şi droguri, săbii şi suma de 3.000 de lei.

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au făcut percheziţii pentru prinderea membrilor unei grupări de traficanţi de droguri condusă de Florin Hora, poreclit “Bruce Lee”. Florin Hora a organizat persoanele fără adăpost într-o grupare de trafic de metadonă şi ecstasy.

“E o metamorfoză. Aurolacii nu existau până în anii '90. Acolo este legea junglei, legea primului venit, legea celui mai tare. Este exact ca în lumea animală, unde fiecare îşi marchează teritoriul. În anii '90, apogeul de civilizaţie îl reprezenta înţeparea conductei de apă, pentru a face duş, iar atunci când nimereau conducta de încălzire, rămâneau fără păr şi se îmbolnăveau, din cauza apei tratate chimic. Am întâlnit inclusiv foşti profesori universitari sau profesori de liceu printre ei. Acum au evoluat de la improvizarea duşului la o piscină”, a explicat, pentru Jurnalul Naţional, criminologul Dan Antonescu, fost şef la Omoruri în Poliţia Capitalei.

Trecerea la traficul de droguri arată că activitatea infracţională a locuitorilor din canalizare s-a intensificat şi s-a transformat în ultimii ani. “Aurolacul deja este perimat. Puţini sunt cei care mai trag din pungă. Mai nou, tot ce câştigă din spălat parbrize, din furatul din buzunare sau din bagajele din gară dau pe droguri. Şi ei reprezintă o piaţă de desfacere a drogurilor, chiar dacă mai proastă calitate. Mulţi mor din cauza acestora. Nu este de mirare că s-au găsit şi droguri în zona respectivă, pentru că şi ei evoluează. Este o subsocietate, o subcultură, la un alt nivel, în canale. Aceşti oameni pândesc orice fel de oportunitate. Înainte erau multe crime în canale, printre aurolaci, dar numărul acestora a scăzut foarte mult în ultima vreme”, mai spune criminologul Dan Antonescu.

Ancheta în acest caz a fost începută în urmă cu aproximativ un an, după ce mai mulţi oameni ai străzii au fost prinşi în flagrant, în timp ce vindeau stupefiante.
 

×