x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avertisment OMS: Rata de vaccinare împotriva COVID-19 și a gripei este „incredibil de scăzută”

Avertisment OMS: Rata de vaccinare împotriva COVID-19 și a gripei este „incredibil de scăzută”

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2024   •   12:00
Avertisment OMS: Rata de vaccinare împotriva COVID-19 și a gripei este „incredibil de scăzută”

Organizația Mondială a Sănătății consideră că rata de vaccinare împotriva COVID-19 și a gripei este „incredibil de scăzută” pe măsură ce cazurile se înmulțesc în întreaga lume.

Cele mai recente versiuni de COVID-19 și gripă pun presiune asupra sistemelor de sănătate în această iarnă, au declarat oficiali de sănătate publică pentru Reuters. În SUA, în câteva țări europene și în alte părți ale lumii, au existat rapoarte privind creșterea numărului de spitalizări legate de infecții respiratorii în ultimele săptămâni. Rata de deces a crescut în rândul adulților în vârstă din unele regiuni, dar rămâne cu mult sub vârful pandemiei de COVID.

„Prea mulți oameni au nevoie de îngrijiri medicale serioase pentru gripă, pentru COVID, deși putem preveni”, a spus Maria Van Kerkhove, directorul interimar de pregătire pentru epidemii și pandemii al Organizației Mondiale a Sănătății.

Ea a mai spus că rate de vaccinare „incredibil de scăzute” împotriva gripei și COVID se înregistrează în multe țări în această iarnă. În SUA, 19,4% din adulți s-au vaccinat împotriva COVID și 44,9% împotriva gripei.

În Europa, gripa circulă într-un ritm mai mare decât COVID, a transmis Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC). Autoritățile europene nu au încă statistici despre vaccinare, dar primele date arată că imunizarea este mult sub nivelul înregistrat în pandemie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Covid-19 rata vaccinare