x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat cu privire la gripă şi potabilitatea apei din Bucureşti

Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat cu privire la gripă şi potabilitatea apei din Bucureşti

02 Feb 2019   •   19:23
Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat cu privire la gripă şi potabilitatea apei din Bucureşti

Avocatul Poporului anunţă că s-a sesizat din oficiu şi cere lămuriri autorităţilor competente cu privire la recentul incident legat de posibila lipsă de potabilitate a apei în anumite sectoare din Bucureşti, precum şi despre creşterea îngrijorătoare a numărului de pacienţi afectaţi de gripă.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la recentul incident legat de posibila lipsă de potabilitate a apei în anumite sectoare din Bucureşti şi solicită informaţii din partea Inspecţiei Sanitare de Stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Institutului Naţional de Sănătate Publică, Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Mediului (Laborator calitate apă), aflat în coordonarea Ministerului Cercetării şi Inovării, Gărzii de Mediu, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, precum şi Administraţiei Naţionale ,,Apele Române", pentru a comunica situaţia actuală a calităţii apei potabile la nivelul Municipiului Bucureşti, cauzele poluării apei, planurile avute în vedere pentru remedierea problemei semnalate, precum şi strategia de prevenire a apariţiei unor situaţii asemănătoare, pentru viitor. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 34 şi art. 35 din Constituţia României privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi dreptul la un mediu sănătos", se afirmă într-un comunicat de presă al Avocatului Poporului transmis sâmbătă AGERPRES.

Totodată, Avocatul Poporului informează că a cerut informaţii din partea Ministerului Sănătăţii şi Institutului de Sănătate Publică cu privire la "creşterea îngrijorătoare" a numărului de pacienţi afectaţi de gripă.

"Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la creşterea îngrijorătoare a numărului de pacienţi afectaţi de gripă şi solicită informaţii din partea Ministerului Sănătăţii şi a Institutului de Sănătate Publică cu privire la măsurile dispuse în prezent, precum şi strategia de prevenire a apariţiei unor situaţii asemănătoare, pentru viitor. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 34 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică şi dreptul la ocrotirea sănătăţii. În România s-a declarat epidemie de gripă, după ce specialiştii Institutului de Sănătate Publică au constatat că ultimele două săptămâni au avut caracter epidemic", se menţionează în comunicatul transmis AGERPRES de către Avocatul Poporului.

AGERPRES

×