x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Avocatul Poporului, despre cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate într-o singură ședință de Guvern: „O gravă abatere”

Avocatul Poporului, despre cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate într-o singură ședință de Guvern: „O gravă abatere”

05 Feb 2020   •   11:59
Avocatul Poporului, despre cele 25 de ordonanțe de urgență adoptate într-o singură ședință de Guvern: „O gravă abatere”
Sursa foto: Victor Stroe

Avocatul Poporului, Renate Weber,consideră că adoptarea, într-o singură ședință de Guvern, a 25 de ordonanțe de urgență reprezintă o gravă abatere de la norme: Guvernul s-a substituit practic Parlamentului.


"Noi am observat doar ce s-a întâmplat ieri la Guvern şi e o chestiune într-adevăr fără precedent, eu nu îmi aduc aminte nicio altă situaţie în care să fi fost adoptate atât de multe ordonanţe de urgenţă într-o şedinţă. Ceea ce ne-a surprins a fost faptul că unele dintre aceste ordonanţe vizau texte de lege care se află deja în dezbaterea parlamentară şi au mers deja în diferite etape în această dezbatere, unele chiar urmau să fie supuse la vot şi, atunci, într-adevăr, era firesc să laşi dezbaterea parlamentară şi cursul de legiferare constituţional, corect, să fie finalizat. Nu avem cum să le atacăm pe toate 25 odată, pentru că nu aşa se procedează", a afirmat Weber.

Ea a menţionat că fiecare ordonanţă în parte va fi analizată. "În măsura în care vom constata că unele dintre ele afectează în mod direct sau indirect drepturile şi libertăţile fundamentale, evident, vom sesiza Curtea Constituţională", a explicat Renate Weber.

Avocatul Poporului va face acest lucru ori de câte ori va constata că OUG-urile încalcă decizii anterioare ale Curţii Constituţionale, a subliniat ea. "Evident, pentru asta trebuie să aşteptăm să vedem textele în Monitorul Oficial", a menţionat Weber.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: renate weber