x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BAC-ul din toamna, supravegheat prin camere video

BAC-ul din toamna, supravegheat prin camere video

de Veronica Micu    |    05 Aug 2008   •   00:00
BAC-ul din toamna, supravegheat prin camere video

12:30 • Reprezentantii Inspectoratului Scolar Bucuresti au decis ca examenul din toamna sa fie supravegheat prin camere video, pentru a se evita fraudele si implicit, un nou scandal, anunta.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bucureşti au decis ca examenul din toamnă să fie supravegheat prin camere video, pentru a se evita fraudele şi implicit, un nou scandal, anunţă.


LA CONTROL. Potrivit Antena 3, măsura a fost luată doar la nivel local, ideea aparţinînd Inspectoratului Şcolar Bucureşti, după ce sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat din acest an a fost marcată de mai multe tentative de fraudă. Oficial, doar 247 de elevi au fost eliminaţi din examen din cauză că au copiat sau pentru tentative de frauda, însă raportată la acuzaţiile de fraudă care au curs în toate zilele examenului, cifra pare mică. Mai mult chiar, 100 de elevi şi persoane implicate în organizarea examenului la un liceu din Sighetu Marmaţiei au ajuns la DNA pentru audieri, din cauza suspiciunilor de fraudare a examenului. În Bucureşti, pentru sesiunea din toamnă programată în perioada 18 august - 1 septembrie, vor funcţiona 20 de centre de examen, majoritatea fiind dotate cu sisteme de supraveghere video, atît pe holuri cît şi în clase. Centrele de examen au fost alese special pentru că sunt dotate cu aceste camere de luat vederi. Pe viitor, Inspectorul Şcolar General, Stelian Fedorca, va propune Ministerului Educaţiei să aloce fonduri pentru ca toate centrele de examen să aiba sistem de supraveghere video. Candidaţii vor fi controlaţi pentru a intra în sala de examen doar cu pixul şi buletinul. Toate obiectele vor fi sigilate în saci, iar depozitarea se va face pe holul şcolii şi nu în clasă.

×
Subiecte în articol: observator