x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bacău: Explozii la o conductă de ţiţei, mai multe case au fost afectate

Bacău: Explozii la o conductă de ţiţei, mai multe case au fost afectate

de Mediafax    |    08 Noi 2013   •   17:55
Bacău: Explozii la o conductă de ţiţei, mai multe case au fost afectate

Mai multe explozii s-au produs, vineri, la o conductă de ţiţei din comuna băcăuană Urecheşti, reprezentanţii ISU spunând că deflagraţiile au avut loc în trei sate, în timpul unor lucrări la conductă, şi au fost afectate 11 case, fără a fi înregistrate victime.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, Andrei Grecu, a declarat că exploziile au avut loc în timpul unor lucrări de pompare a presiunii pe o conductă magistrală de ţiţei.

Potrivit acestuia, conducta subterană de ţiţei a cedat în mai multe zone şi au avut loc mai multe explozii, simultan, pe teritoriul a trei sate din comuna Urecheşti - Slobozia, Corniţel şi Urecheşti.

Reprezentantul ISU a precizat că în urma exploziei nu s-au înregistrat victime.

La rândul său, viceprimarul comunei Urecheşti, Vasile Dumbrăveanu, a declarat că în urma exploziei au fost afectate 11 case, una dintre ele fiind avariată în proporţie de 50 - 60 la sută.

Viceprimarul a spus că în prezent se aşteaptă sosirea unei comisii de la Bacău, care să facă o evaluare a pagubelor produse în urma exploziei, urmând ca proprietarii locuinţelor să fie despăgubiţi de către firma căreia îi aparţine conducta.

Conform sursei citate, la ora actuală nu mai există pericol de explozie, conducta fiind distrusă în totalitate.

×
Subiecte în articol: explozie conducta titei urechesti