x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bărbat amenințat de fiul său, care nu i-a permis să plece de acasă

Bărbat amenințat de fiul său, care nu i-a permis să plece de acasă

de Redacția Jurnalul    |    06 Feb 2024   •   13:30
Bărbat amenințat de fiul său, care nu i-a permis să plece de acasă

Polițiștii au intervenit pentru salvarea unui bărbat de 75 de ani, care era amenințat de fiul său, în vârstă de 46 de ani, acesta nepermițându-i să părăsească locuința din Sectorul 5 al Capitalei.

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București -Secția 18 Poliție au fost sesizați luni prin sistem 112, cu privire la faptul că, în Sectorul 5, un bărbat este amenințat de fiul său, cu un obiect tăietor-înțepător, acesta nepermițându-i să părăsească locuința.

Oamenii legii au identificat un bărbat, în vârstă de 57 de ani, care le-a relatat faptul că, în jurul orei 09.30, s-a dus la adresă pentru a-i vizita pe un bărbat și pe fiul acestuia, moment în care, cel din urmă l-ar fi amenințat un obiect tăietor-înțepător.

Astfel, polițiștii au luat legătura cu tatăl agresorului, un bărbat în vârstă de 75 de ani, care le-a relatat, prin fereastra imobilului, faptul că fiul său nu îi permite să părăsească apartamentul.

De asemenea, în încercarea de a relaționa cu agresorul, un bărbat de 46 de ani, acesta a precizat că tatăl său nu are voie să părăsească locuința, asigurând ușa de acces în imobil.

„Având în vedere că bărbatul prezenta un comportament agitat și era incoerent în vorbire, refuzând orice contact cu polițiștii, s-a solicitat sprijinul unei echipe de negociatori și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Întrucât la momentul sosirii acestora, din interior se auzeau mai multe zgomote și strigăte, s-a procedat la intrarea în locuință, iar bărbatul de 46 de ani a fost imobilizat. Astfel, polițiștii au reușit salvarea persoanei vătămate și scoaterea ei din imobil, în siguranță”, spun polițiștii într-un comunicat transmis marți.

De asemenea, în interiorul casei, a fost găsit un obiect tăietor-înțepător pe care bănuitul l-ar fi avut asupra lui pe parcursul desfășurării evenimentelor, acesta fiind ridicat și sigilat de către polițiști.

Ulterior, un echipaj de prim ajutor l-a transportat pe bărbatul de 46 de ani la o unitate medicală, pentru îngrijiri de specialitate, unde s-a decis internarea sa.

Niciuna dintre persoanele implicate nu prezenta semne vizibile de agresiune.

„În continuarea activităților procedurale, s-a completat formularul de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există un risc iminent, motiv pentru care, împotriva bănuitului a fost emis un ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile. Cu privire la faptele pe care bărbatul de 46 de ani le-ar fi comis asupra persoanelor vătămate, acestea au refuzat să depună plângere”, mai spun polițiștii.

Cercetările sunt continuate de către Secția 18 Poliție, din oficiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: barbat amenintat acasa