x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator BASCOV - Pasaj fără trotuare, de 14 milioane €

BASCOV - Pasaj fără trotuare, de 14 milioane €

de Elly Cristea    |    23 Oct 2008   •   00:00
BASCOV - Pasaj fără trotuare, de 14 milioane €

Pasajul subteran din comuna argeşeană Bascov, ce face legătura între Piteşti, Râmnicu-Vâlcea şi prelungirea Autostrăzii Bucureşti-Piteşti, a fost inaugurat ieri în prezenţa ministrului Orban, a autorităţilor locale şi a reprezentanţilor firmei constructoare.



Finalizarea construcţiei a durat un an şi a costat 14 milioane de euro. Ludovic Orban a inspectat pasajul ce are o lungime totală de 730 de metri, dintre care 230 reprezintă tunelul, şi s-a declarat mulţumit de lucrare: "Sunt mulţumit la prima vedere. Va urma recepţia finală, dar nu am emoţii, pentru că firma Astaldi face treabă bună. Este a treia lucrare majoră pe care o execută în mandatul meu". Ministrul Transporturilor a aflat de la o parte din cetăţeni că zona este periculoasă din cauza lipsei trotuarelor şi a aleilor pietonale şi a promis că în curând vor fi rezolvate şi aceste probleme. Chiar şi primarul comunei Bascov, Gheorghe Stancu, a menţionat că lipsa aleilor pentru pietoni este o problemă gravă, dar a recunoscut că pasajul este o investiţie majoră ce aduce beneficii extraordinare localităţii: "Vreau să se amenajeze un sens giratoriu care să asigure oamenii. Trebuie făcute urgent alei pietonale, iar la ieşirea din pasaj spre Râmnicu-Vâlcea trebuie rezolvat neapărat ceva cu semnul «Cedează trecerea», care e prea din scurt. Acest pasaj este un lucru extraordinar, dar obligatoriu trebuie făcute aceste lucruri pe care le-am semnalat", a punctat Stancu.

Şi ministrul Orban este de acord cu acest lucru, spunând că "vor avea loc discuţii pentru lărgirea pe patru benzi a drumului la ieşirea din pasaj pe sensul spre Râmnicu-Vâlcea. Vom discuta de asemenea de trecerile de pietoni", le-a promis el localnicilor. Tot ieri, Orban a precizat că a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru Autostrada Piteşti-Sibiu şi că până la sfârşitul anului vor fi demarate procedurile de licitaţie: "A fost aprobat studiul de fezabilitate în Consiliul tehnico-economic al companiei pentru tronsonul de autostradă Piteşti-Sibiu. Valoarea estimată este de trei miliarde de euro pentru cei 116 kilometri". Ministrul Orban speră ca lucrarea la Autostrada Piteşti-Sibiu să înceapă anul viitor în jurul datei de 1 octombrie şi toată construcţia să nu dureze mai mult de trei ani.

Scrie şi tu la "Trafic greu!"
Nu mai suporţi traficul de coşmar; Te-au înnebunit blocajele rutiere; Te sufocă maşinile; Semafoarele nu merg, iar vecinul de trafic te înjură de mama focului; Poliţistul din intersecţie te-a amendat pe nedrept; Ai fost martor la un accident cu urmări grave; Ţi s-a cerut fără ruşine şpagă; Ai văzut pe cineva cum aruncă chiştoace pe geamul maşinii; Sau pe cineva care a sărit la bătaie; Acum nu mai trebuie să taci. Vorbeşte-ne cu încredere despre ce ţi s-a întâmplat în trafic la rubrica "Trafic greu!", la traficgreu@jurnalul.ro sau prin poştă: Jurnalul Naţional – Piaţa Presei Libere nr. 1, Corp D, etaj 8, Sector 1, Bucureşti, pentru "Cetăţeanul în trafic"!

×
Subiecte în articol: observator