x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bătaie între aleşi pentru vila lui Manţog

Bătaie între aleşi pentru vila lui Manţog

de Gabriela Mladin    |    19 Sep 2009   •   00:00
Bătaie între aleşi pentru vila lui Manţog

Un scandal de proporţii s-a petrecut joi seară în comuna Slivileşti, la o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, sub privirile unui senator.



Primarul a fost agresat de unul dintre consilieri, iar acesta a picat ca "secerat", revenindu-şi din leşin după câteva minute. Spitalizat de urgenţă, edilul susţine că ar fi fost lovit la cap şi că va depune plângere penală împotriva agresorului. Mărul discordiei l-a reprezentat un proiect de hotărâre privind lucrările de extindere a unor cariere de cărbune.

Cei doi aleşi, primarul comunei Slivileşti, Sorin Bucurescu de la PSD, şi consilierul local, Valentin Lambu de la Uniunea Populară Social-Creştină, sunt protagoniştii unui scandal de proporţii petrecut joi seară în faţa Primăriei Slivileşti. Într-o pauză a şedinţei de Consiliu Local, cei doi aleşi au început să-şi adreseze injurii în faţa Primăriei. De aici a început scandalul, consilierul UPSC a decis să înlocuiască cuvintele cu pumnii şi s-a repezit la primar, strângându-l de gât. Edilul a leşinat şi minute bune s-a aflat în stare de inconştienţă. Apoi a revenit în sala de consiliu, pentru ca vineri dimineaţă să se interneze la Spitalul Motru cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral închis şi tahicardie. Sorin Bucurescu este hotărât să depună plângere penală împotriva consilierului agresor. Primarul a fost acuzat de consilier că face "jocurile murdare" ale liderului PD-L Gorj, Ionel Manţog. La tot acest scandal a asistat şi senatorul PD-L Ion Ruşeţ, venit în cadrul şedinţei pentru a convinge consilierii să voteze proiectul. Despre incidentul de la Slivileşti nu doreşte să comenteze absolut nimic, deşi totul s-a petrecut sub privirile sale, senatorul intervenind chiar pentru aplanarea conflictului dintre cei doi.

Proiectul pentru care s-au luat la bătaie, la propriu, aleşii din Slivileşti are o istorie ce merită relatată. Întâlnirea de joi a fost cea de-a treia a consilierilor doar pentru votarea acestui proiect, ultima fiind cea de-a doua şedinţă extraordinară în decurs de trei săptămâni. Astfel, proiectul se referă la extinderea lucrărilor de minerit pentru Exploatarea Minieră Jilţ, din subordinea Complexului Energetic Turceni, un front de lucru care va pune, în final, la pământ cocioaba din ştiucani a lui Ionel Manţog, în schimbul căreia Compania Naţională a Lignitului Oltenia i-a reconstruit vilă în valoare de 8 miliarde de lei vechi, în cartierul de lux din Târgu-Jiu.

×
Subiecte în articol: observator