x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Berceanu îl acuză pe Orban că pregăteşte o serie de "tunuri imobiliare"

Berceanu îl acuză pe Orban că pregăteşte o serie de "tunuri imobiliare"

de Veronica Micu    |    22 Iul 2008   •   00:00
Berceanu îl acuză pe Orban că pregăteşte o serie de "tunuri imobiliare"

13:20 • Fostul ministru democrat al Transporturilor l-a acuzat, astăzi, pe Ludovic Orban, că în perioada "vacanţei de vară" pregăteşte "tunuri imobiliare", prin vînzarea unor terenuri şi imobile ale CFR, la preţuri sub media de piaţă, care sunt "făcute cadou apropiaţilor".

Fostul ministru democrat al Transporturilor l-a acuzat, astăzi, pe Ludovic Orban, că în perioada "vacanţei de vară" pregăteşte "tunuri imobiliare", prin vînzarea unor terenuri şi imobile ale CFR, la preţuri sub media de piaţă, care sunt "făcute cadou apropiaţilor".


TRANZACŢII. Radu Berceanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că vine "cu veşti proaspete despre infrastructura CFR, unde se lucrează potrivit zicalei «trei luni mai guvernăm, mai cu spor noi să furăm»". "CFR-ul s-a apucat sub conducerea minunată a domnului Orban de afaceri imobiliare. CFR-ul are tot felul de terenuri din jurul gărilor, uneori sunt linii de cale ferată dezafecte şi brusc s-a constat că nu mai sunt folositoare. Lucrurile nefolositoare trebuie vîndute, nu făcute cadou apropiaţilor", a declarat Radu Berceanu.
El a dat mai multe exemple de astfel de terenuri sau clădiri deţinute de CFR. "La Timişoara, terenul depozitului de materiale care este lîngă Gara Centrală a fost vîndut mult subevaluat. La Arad, peste 8.600 de mp urmează să fie vînduţi în august, luna cu tranzacţiile cele mai interesante pentru că e lumea în concedii. Preţul de la care începe vînzarea este de 17 euro/mp. La Cluj, căminul de nefamilişti din Gruia se vinde alături de alte 17 terenuri parcelate de câte 500 de mp tot la preţuri infime în cadrul unor licitaţii ştiute doar de iniţiaţi. La Craiova, în Regionala CRF Craiova, sunt în pregătire tenurile din zona Gării Centrale Târgu Jiu şi nişte terenuri de la Gara Piatra Olt. La Iaşi e vorba de un complex de agrement al CRF-ului realizat pe vremea Necolaiciuc-Mitrea care va fi cît de curînd. La Bucureşti, unde sunt de fapt cele mai multe tunuri, lucrurile sunt suspendate din cauza scandalului de la Hotelului Astoria", a dezvăluit Radu Berceanu. Berceanu a mai spus că în vederea tranzacţiilor imobiliare se află şi terenul pepinierei CFR-ului din Sinaia, care la ora actuală de află în gestiunea Societăţii Feroviare de Turism.

×
Subiecte în articol: observator