x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bilanţul inundaţiilor din Argeş: 81 de gospodării inundate, 4.000 de oameni fără curent

Bilanţul inundaţiilor din Argeş: 81 de gospodării inundate, 4.000 de oameni fără curent

de Mediafax    |    17 Oct 2013   •   17:46
Bilanţul inundaţiilor din Argeş: 81 de gospodării inundate, 4.000 de oameni fără curent
Sursa foto: Alex Popescu/Antena 3

Inundaţiile din judeţul Argeş au afectat, în total, 81 de gospodării, iar aproximativ 4.000 de oameni au rămas fără curent electic, a informat, joi, prefectul de Argeş, Cristian Soare, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii organizate la sediul MAI.

Prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare, a anunţat că, în urma inundaţiilor produse în judeţ, au fost afectate de apă 47 de gospodării din Piteşti şi 34 din localităţi.

Totodată, potrivit prefectului Soare, aproximativ 4.000 de locuitori ai localităţilor Cotmeana şi Vedea au rămas, temporar, fără curent electric.
Prefectul a mai menţionat că, la nivelul judeţului, au acţionat 240 de militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, care "au intervenit cu 27 de motopompe şi 11 autospeciale".

Prezent la videoconferinţa organizată la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat că până vineri dimneaţă la 10.00 este în vigoare o informare conform căreia "precipitaţiile maxime pot ajunge atinge cantităţi de 25 de litri pe metru pătrat, iar vântul poate atinge, până mâine (vineri - n.r.), viteze de 50 de kilometri pe oră".

Directorul ANM a mai precizat că, începând de vineri, "nu există posibilitatea de prelungire a informării pentru precipitaţii, dar există posibilitatea unei informări pentru vânt în zona Dobrogea şi în zona de sud-est". 

×
Subiecte în articol: inundatii arges cotmeana vedea anm măi