x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Biletele minerilor, folosite pentru cantonamente de lux

Biletele minerilor, folosite pentru cantonamente de lux

de Gabriela Mladin    |    15 Iul 2010   •   00:00

Căzută în Divia B, echipa de fotbal Pandurii Târgu-Jiu a început să aibă probleme şi de ordin financiar. Recent, directorii de club au fost chemaţi de procurorii DNA pentru a declara tot ce ştiu cu privire la banii publici primiţi drept sponsorizare. Preşedintele al Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan, a fost chemat marţi ca martor în acest dosar.

El a precizat că a oferit mai multe informaţii despre sponsorizările făcute de Complexurile Energetice şi SNLO către fotbal. "Am fost chemat de către procurorii DNA din Târgu-Jiu pentru a oferi mai multe detalii legate de sponsorizările făcute către clubul Pandurii, condus de Marin Condescu. El primeşte bani şi din fondul de salarii prin contractele care şi le-a făcut cu administraţia. La fel consiliul de administraţie coordonat de domnul Hoară, în luna ianuarie a dat 15 miliarde, până nu s-a aprobat bugetul, la data de 6 ianuarie. Înainte, consiliul de administraţie a aprobat aceşti bani pentru Pandurii. Şi pot să vă mai spun aici că structurile sindicale ale lui Marin Condescu primesc 8,5 la mie din fondul de salarii, tot bani care merg către fondurile lui Marin Condescu. Fără celelalte cheltuieli. Toate unităţile miniere. Complexurile energetice şi SNLO dă 8,5 la mie organizaţiilor sindicale din fondurile de salarii lunar", explică Creţan.

El afirmă că următorii invitaţi la DNA sunt fotbaliştii şi antrenorii care trebuie să ofere informaţii cu privire la cantonamentele echipei Pandurii Târgu-Jiu. Creţan susţine că biletele de tratament şi odihnă ale minerilor ar fi fost folosite în aceste cantonamente. Asta înseamnă că tot statul le-a suportat costruile, întrucât biletele sunt suportate 70% de administraţie, în timp ce doar 20% plăteşte beneficiarului. În locul minerilor, biletele erau folosite de fotbalişti pentru cantonamente în Turcia, Australia şi alte destinaţii exotice.

×
Subiecte în articol: observator