x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bombardamente la granița României: Porturile Reni și Ismail, de pe Dunăre, au fost atacate de ruși

Bombardamente la granița României: Porturile Reni și Ismail, de pe Dunăre, au fost atacate de ruși

de Redacția Jurnalul    |    16 Aug 2023   •   09:26
Bombardamente la granița României: Porturile Reni și Ismail, de pe Dunăre, au fost atacate de ruși

Porturile ucrainene Reni și Ismail au fost atacate pe parcursul nopții. Reprezentanții autorităților române vorbesc despre bombardamente care au fost auzite în porturile de la Dunăre.

Porturile Reni și Ismail sunt foarte aproape de granița României.

UPDATE: Autoritățile ucrainene au confirmat atacul de la Dunăre. Mai multe depozite și silozuri de cereale au fost avariate în timpul atacurilor rusești asupra portului ucrainean de pe Dunăre, a anunțat guvernatorul regiunii Odesa, Oleh Kiper, pe Telegram. Autoritățile ucrainene au mai anunțat că nu sunt victime, însă nu au spus dacă portul atacat mai funcționează, potrivit Reuters.

Știre inițială:

Potrivit unor surse din cadrul Căpităniei Galați, pe parcursul nopții de marți spre miercuri, de la navele aflate în zonă nu a venit nicio informație. Nimeni nu a raportat nimic, dar la Reni s-au auzit bombardamente între 2.00 și 4.00, a confirmat sursa.

În ceea ce privește navele românești, sursa susține că în zonă sunt vapoare care nu au raportat nimic ceea ce înseamnă că, probabil, nu au fost afectate.

Un atac cu drone a vizat și portul Ismail. Din toate relatările și din semnalele primite la Reni a fost ceva între 2.00 și 4.00, și la Ismail a fost ceva dimineață, a precizat sursa.

Imagini de la Reni au fost postate pe grupul de Facebook „Marinari de pe Dunăre”.

"Strategia armatei ruse este să distrugă capacităţile portuare ale Ucrainei pentru a-i văduvi de venituri pe care le-ar putea încasa în urma exporturilor de grâne. În acest sens, porturile Reni şi Izmail sunt părţi importante în strategia rusă deoarece pe aceste canale urmează a se exporta o mare parte din grâul ucrainean.

Probabil că vor continua bombardamentele şi la Reni şi Izmail, dar şi la Odesa şi alte porturi maritime ale Ucrainei. Singura soluţie pe care o mai are Ucraina este să exporte prin România, situaţie care, însă, ne creează şi nouă destule probleme. E vorba de aglomerarea porturilor, de securitatea navelor care pleacă din Portul Constanţa şi e vorba de siguranţa rutei până în Istanbul pentru că odată ce părăsesc porturile româneşti se află în ape internaţionale şi incidentul cu nava sub pavilion Palau se poate repeta oricând", a declarat Marian Zidaru, analist militar, la Antena 3 CNN

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Reni

Bombardamente rusi

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bombardamente reni ismail