x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bucureşti: Furtună inamic

Bucureşti: Furtună inamic

de Violeta Fotache    |    06 Aug 2009   •   00:00
Bucureşti: Furtună inamic

Din nou Capitala a căzut victimă capriciilor vremii, furtuna şi ploaia torenţială care au lovit aseară Bucureştiul inundând zeci de străzi din mai multe cartiere.



Potrivit şefului Biroului de informare publică al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti, Cătălin Eftene, aproximativ 150 de pompieri au intervinit cu 28 de motopompe şi 16 autospeciale pentru evacuarea apei de pe străzi inundate, curţi şi subsoluri, la adrese din Sectoarele 4, 5 şi 6.

Pompierii au primit peste 200 de apeluri, peste 50 de solicitări fiind pentru evacuarea apei, iar patru pentru degajarea de copaci căzuţi în zone din sectoarele 2, 4 şi 5. În urma ploii torenţiale numai în sectorul 5 al Capitalei au fost inundate aproape 20 de străzi. Două maşini parcate pe strada Judeţului, din Sectorul 2 al Capitalei, au fost avariate de un copac care a căzut smuls de furtună.

Aseară la orele 22:00 erau blocate tramvaiele şi troleibuzele care circulă în zona bulevardelor Tineretului, Timişoara, Preciziei, 1 Decembrie şi străzii 11 Iunie, iar autobuzele circulau cu mare greutate. În numai două ore, de la 18:00 la 20:00 au avut loc zece accidente de circulaţie.

Şi Apa Nova şi-a trimis pe străzi 20 de echi­paje cu 12 autocurăţitoare şi opt Dacii cu pom­pe. Potrivit pur­tătorului de cu­vânt al companiei, Epsică Chiru, co­lectorul casetat principal de sub Dâm­­boviţa a intrat sub presiune şi nu mai face faţă, după ce "Bucureştiul s-a urbanizat foarte mult" aceasta fiind în prezent cea mai mare problemă. De inundaţii au fost afectate şi jude­ţele Prahova şi Harghita.





×
Subiecte în articol: observator video inundatie in bucuresti