x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Bulgaria introduce o nouă taxă. Cât trebuie să plătească șoferii de la 1 septembrie 2024

Bulgaria introduce o nouă taxă. Cât trebuie să plătească șoferii de la 1 septembrie 2024

de Redacția Jurnalul    |    30 Aug 2024   •   13:30
Bulgaria introduce o nouă taxă. Cât trebuie să plătească șoferii de la 1 septembrie 2024

Bulgaria a inventat o nouă taxă, pe care o va introduce pentru șoferi de la 1 septembrie 2024. Măsura se va aplica la toate punctele de intrare în această țară şi le va  aduce vecinilor noştri milioane de euro.

Șoferii care intră în Bulgaria vor trebui să plătească taxa pentru dezinfectare împotriva pestei micilor rumegătoare, care afectează caprele şi oile. Pentru maşinile mici, sub trei tone şi jumătate se vor plăti 2 euro, iar pentru camioane 10 euro. 

Dezinfecția se face prin apulverizatoare care acoperă complet masinile cu solutie. Autoritățile cred că în acest fel boala contagioasa nu va ajunge in Bulgaria.

Citiți și Prima lună de toamnă va avea temperaturi mai ridicate decât cele normale

Vara aceasta, autoritățile din Bulgaria au făcut dezinfecția gratuit, însă de duminică este introdusă noul tarif.

Medicii veterinari sunt însă sceptici. Cred că dezinfectarea maşinilor la graniţă va ajuta mai mult bugetul Bulgariei, prin taxele colectate, şi nu limitarea focarelor de pestă. 

"Este o masura care poate fi aplicata, dar nu este atât de eficientă. Ceea ce ar fi eficient in combaterea acestei boli este aplicarea măsurilor de urgenţă care se aplică în cazul bolilor infectioase. Presupune depistarea de urgenţă a bolilor, a măsurilor de ucidere a intregului  efectiv si neutralizarea lor rapidă. Bulgaria, din ce stiu eu, este singura care va adopta această măsură de dezinfectare a tuturor masinilor", spune Flavius Nicoară, director DSVSA Timiş.

Citiți și Doar 1 din 4 români profită de „Litoralul pentru toți”, deși are reduceri de până la 70% la cazări

Se vor aduna lunar sute de mii de euro la buget numai de la şoferii care intră prin vama Giurgiu, una dintre cele mai aglomerate. 

Pesta micilor rumegătoare este o boală infecţioasă  care provine din Africa si care a afectat şi în ţara noastră mii de animale, transmite observatornews.ro.

×