x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Câciu, după ce acciza la carburanți a fost redusă cu 50% pe 3 luni

Câciu, după ce acciza la carburanți a fost redusă cu 50% pe 3 luni

22 Feb 2022   •   15:02
Câciu, după ce acciza la carburanți a fost redusă cu 50% pe 3 luni
Sursa foto: Lucian Alecu

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, anunță că liderii coaliției de guvernare au fost de acord cu propunerea sa de înjumătățire a accizei la combustibili: „Vom avea discuții cu CE și marile companii distribuitoare pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil”.

„Am propus liderilor coaliției soluția scăderii temporare cu 50% a accizei la combustibil, măsura care ar reduce prețul la pompă imediat cu peste 1 leu. Propunerea a fost validată în ședința de azi (marți-n.r.), astfel că, în perioada imediat următoare, vom avea discuții cu Comisia Europeană și marile companii distribuitoare de carburanți pentru ca prețurile la combustibil să fie reduse la un nivel suportabil pentru toți consumatorii, fie ei persoane fizice sau companii”, transmite pe Facebook Adrian Câciu.

El spune că social-democrații au venit la guvernare să ia măsuri care să protejeze populația și firmele românești de impactul crizei energetice.

„Acesta este doar una dintre deciziile care vor constitui pachetul major de soluții ce au ca scop reducerea facturilor energetice și calmarea puseului inflaționist manifestat la acest început de an”, conchide Câciu.

×
Subiecte în articol: adrian caciu