x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cafenele din Roma specializate în preţuri de jecmănit turişti

Cafenele din Roma specializate în preţuri de jecmănit turişti

de Agerpres    |    03 Aug 2014   •   15:02

Doi turişti americani au plătit 42 de euro pentru trei îngheţate şi o sticlă de apă minerală, la cunoscutul bar Il Caffé din Roma, foarte frecventat de cei care vin să viziteze Fontana di Trevi, informează duminică ziarul spaniol ABC.

Ştiind că se află într-un bar aflat în apropierea uneia din cele mai atracţii turistice ale Romei, turiştii au plătit nota fără să comenteze. 'Eram mai degrabă atenţi să nu ni se fure portofelele, nu ne-am gândit niciun moment că eram furaţi de cei din local', a povestit cuplul american.

A doua zi ei s-au prezentat însă la poliţie şi au denunţat localul. Carabinierii care s-au deplasat la cafenea au constatat însă că preţul era cel corect. Ei nu l-au putut sancţiona pe proprietar constatând că în meniu preţul era exact cel plătit de turiştii americani. Pentru a justifica preţul foarte mare pentru o îngheţată, proprietarul a explicat că aceasta a fost servită într-o cupă de cristal.

În luna mai, un grup de turişti britanici au primit scuze din partea primarului Romei, după ce plătiseră 16 euro pentru o îngheţată la o cafenea din apropiere de Piazza Spagna.

Cafenelele italiene îşi cresc substanţial preţurile pentru turiştii care se aşează afară la mese, în timp ce localnicii preferă să-şi savureze cafea sau îngheţata, în picioare, plătind astfel mai puţin.

×