x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Campanie a Ministerului Mediului: Marea debarasare 3

Campanie a Ministerului Mediului: Marea debarasare 3

29 Sep 2008   •   00:00

Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile demarează în acest week-end o nouă ediţie a "Marii Debarasări", campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE). Românii trebuie să scoată deşeurile în faţa locuinţelor, iar primăriile, prin operatorii de salubritate, le vor colecta.



Ministerul Mediului şi Dezvoltării Durabile demarează în acest week-end o nouă ediţie a "Marii Debarasări", campanie de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE). Românii trebuie să scoată deşeurile în faţa locuinţelor, iar primăriile, prin operatorii de salubritate, le vor colecta. Campania se va derula în toate localităţile cu peste 20.000 locuitori şi în Bucureşti.
Anul acesta, "Marea debarasare" nu se va mai limita la un exemplu de o singură zi de colectare a DEEE-urilor, ci va lansa un program integrat pentru întregul an calendaristic, stabilind în acelaşi timp o dată unică de colectare la nivel naţional, respectiv prima sâmbătă a fiecărei luni. Această prevedere trebuia să intre în vigoare încă din această primăvară, dar din cauza dezorganizării procedura a fost amânată.
A doua noutate a campaniei constă în organizarea  unei acţiuni de colectare a DEEE şi în zona rurală din judeţele Covasna şi Argeş. Vor fi utilizate şase camioane, fiecare cu o capacitate de 20 de tone, care vor urmări câte un traseu distinct, trei pentru fiecare judeţ. Timpul de staţionare în fiecare localitate în parte este de maximum 30 de minute.

"Suntem deja la a treia ediţie a «Marii Debarasări» şi putem spune că am acumulat ceva experienţă. Din semnalele pe care le-am primit în urma ediţiilor anterioare, se pare că este nevoie de această acţiune şi în mediul rural. Cu toţii avem obiceiul să ducem la ţară aparatele pe care nu le mai folosim şi, în urma acestei practici, gospodăriile de la sate se pot transforma în adevărate depozite de DEEE-uri. Deoarece ştim că şi aceste deşeuri trebuie colectate, am decis să realizăm cele două proiecte-plilot, de colectare a DEEE-urilor din mediul rural, în judeţele Argeş şi Covasna. Cu siguranţă, dacă se va dovedi un succes, în următoarele campanii vom extinde această practică la nivel naţional", a declarat ministrul Mediului şi Dezvoltării Durabile, Attila Korodi.

În prima ediţie a "Marii debarasări", desfăşurată în 2007, agenţiile de salubritate au colectat peste 600 tone din 110 oraşe, adică jumătate din cantitatea totală colectată pe întreg anul. În primăvara lui 2008, la ediţia a doua a "Marii debarasări", au fost colectate peste 650 tone de DEEE-uri.


SECTORUL 3

Bucureştenii din Sectorul 3 au posibilitatea să transporte deşeurile de echipamente electrice şi electronice în 16 centre de colectare amenajate de Primărie şi de firma care se ocupă de salubrizare în această zonă. Primăria Sectorului 3, în colaborare cu societatea Rosal, colectează de la locuitorii acestei zone deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) de luni până sâmbătă, la cele 16 punctele de apel ale societăţii. Punctele de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice se află în Strada Iuliu Barasch nr. 4A, Strada Theodor Speranţia, intersecţie cu Strada Cezar Boliac, Bulevardul Burebista nr. 1, Aleea Banu Udrea nr. 10, Strada Alexandru Magatti, intersecţie cu Gheorghe Petraşcu, Strada Liviu Rebreanu Parc IOR, Strada Rotundă nr. 4, Strada Fizicienilor nr. 21,  Şoseaua Mihai Bravu intersecţie cu Strada Laborator, Bulevardul Splaiul Unirii nr. 59, Strada Conacului nr. 2, Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 8, Strada Codrii Neamţului nr. 15, Strada Industriilor, Strada Gheorghe Tătărescu şi Bulevardul 1 Decembrie 1918, poarta 4. În zilele de miercuri şi sâmbătă, la numerele de telefon 9640 sau 021-200.69.51, locuitorii Sectorului 3 pot solicita ridicarea de la domiciliu a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

×
Subiecte în articol: verde! strada colectare