x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator „Capitala” Văii Jiului, fără farmacii noaptea

„Capitala” Văii Jiului, fără farmacii noaptea

10 Feb 2017   •   07:39
„Capitala” Văii Jiului, fără farmacii noaptea
Sursa foto: bensib/Getty Images/iStockphoto

În Municipiul Petroşani funcţionează 17 farmacii, dar niciuna nu are un program non-stop, a declarat ieri primarul localităţii, care a solicitat sprijinul Colegiului Farmaciştilor pentru rezolvarea situaţiei ce trenează deja de mai bine de un an.

"Municipiul Petroşani numără 40.000 de locuitori, iar dacă au o problemă de sănătate oamenii nu au de unde să-şi cumpere medicamente pe timpul nopţii. Din păcate, niciuna dintre farmaciile din oraş nu are program nonstop. E o problemă ca de la ora 23:00, până a doua zi dimineaţa la ora 8:00 sau 9:00 să nu ai de unde cumpăra un medicament în Petroşani", spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi. El a precizat că a luat legătura cu preşedintele Colegiului Farmaciştilor din judeţul Hunedoara şi problema va fi discutată în cadrul unei întâlniri ce a fost programată pentru săptămâna viitoare. „Nu este normal ca locuitorii Petroşaniului să nu aibă deschisă o farmacie la orice oră din zi sau noapte, mai ales că aici funcţionează şi Spitalul de Urgenţă, unde vin oameni din toată Valea Jiului”, a arătat primarul Municipiului. Petroşaniul este al treilea oraş, ca mărime, din judeţul Hunedoara.

 

"Din primele semnale, se pare că vom avea o farmacie care va funcţiona şi pe timp de noapte, prin rotaţie” Primarul din Petroșani

 

×
Subiecte în articol: Tiberiu Iacob Ridzi farmacie non-stop