x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cărbunaru: Există medicamente pentru gripă şi pentru cancer

Cărbunaru: Există medicamente pentru gripă şi pentru cancer

de Redacția Jurnalul    |    11 Ian 2023   •   22:40
Cărbunaru: Există medicamente pentru gripă şi pentru cancer
Sursa foto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat, miercuri, că, din datele la zi furnizate de Ministerul Sănătăţii, există medicamente atât pentru tratarea gripei, cât şi a cancerului, adăugând că asigurarea acestora reprezintă o prioritate la nivelul Executivului.

Întrebat miercuri, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria, cum gestionează Ministerul Sănătăţii aprovizionarea cu medicamente pentru tratarea gripei şi a cancerului, în condiţiile în care au existat nemulţumiri din partea pacienţilor, acesta a răspuns:

"Asigurarea medicamentelor pentru pacienţi este o prioritate şi la nivelul Guvernului şi, cu atât mai mult, la nivelul Ministerului Sănătăţii. În acest sens, au avut loc şi întâlnirile pe care ministrul de resort le-a avut cu producătorii de medicamente. Din informaţiile pe care le-am primit de la Ministerul Sănătăţii, în cadrul acestor întâlniri au fost recunoscute anumite întârzieri generate de livrarea anumitor substanţe de bază din afara ţării către unii producători, dar aceste situaţii au fost deja depăşite. Ca atare, din datele pe care le am în acest moment de la Ministerul Sănătăţii, există medicamente atât pentru tratarea gripei, cât şi pentru tratarea pacienţilor care suferă de cancer", a afirmat Cărbunaru.

 

×
Subiecte în articol: dan cărbunaru medicamente cancer gripă