x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Casa lui Plesita, mistuita de flacari

Casa lui Plesita, mistuita de flacari

de Elly Cristea    |    04 Aug 2005   •   00:00
Casa lui Plesita, mistuita de flacari

Generalul (r) Nicolae Plesita a fost spitalizat pentru cateva ore, dupa ce locuinta lui din Curtea de Arges a luat foc, in cursul noptii de marti spre miercuri, cauza fiind - potrivit pompierilor - un trasnet.

In focul declansat de fulger, acoperisul si mobila de la etaj au ars aproape in intregime, pentru stingerea incendiului izbucnit fiind nevoie de interventia a trei echipaje de Pompieri. "Incendiul a izbucnit dupa ce trasnetul a lovit locuinta, in jurul 1:30. Focul a fost stins abia in jurul orei 6:00", au declarat ieri, pentru Mediafax, surse din cadrul Sectiei de Pompieri Curtea de Arges. In momentul izbucnirii incendiului, in casa se aflau mai multe persoane.

Din cauza celor intamplate, generalul (r) Nicolae Plesita a suferit un puseu de tensiune. El a fost dus la spital in jurul orei 4:00 si a primit tratamentul necesar, fiind externat cateva ore mai tarziu, cand a fost preluat de familie.

Sursele din randul Pompierilor au mai precizat ca imobilul - care era locuinta permanenta a generalului si nu o casa de vacanta - nu ar fi fost asigurat.

ACUZAT DE LEGATURI CU CARLOS SACALUL
Generalul Nicolae Plesita - fost sef al Departamentului de Informatii Externe al fostei Securitati - este invinuit intr-un dosar instrumentat de procurorii militari pentru complicitate la asasinatele executate de teroristul Carlos Sacalul.

Ancheta privind legaturile dintre Plesita si Carlos a fost declansata in urma unor rapoarte ale unui fost ofiter de Securitate, dar si a plangerii scriitorului Paul Goma, pe care fostul general a recunoscut, intr-o emisiune televizata, ca l-a batut.
×
Subiecte în articol: observator