x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cât câştigă şefii de la Exxon şi Halliburton, interlocutorii lui Ponta la Houston

Cât câştigă şefii de la Exxon şi Halliburton, interlocutorii lui Ponta la Houston

de Dan Constantin    |    29 Sep 2014   •   12:22
Cât câştigă şefii de la Exxon şi Halliburton, interlocutorii lui Ponta la Houston
Sursa foto: gov.ro

Nivelul câştigurilor anuale ale şefilor companiilor americane de top sunt comparabile cu ale vedetelor din sporturile bine plătite şi cu mult superioare salariilor politicienilor.
 
Jeff Miller, preşedintele de la Halliburton, are un salariu anual de 800.000 de dolari. Câştigurile anuale sunt însă cu mult mai mari, ele fiind formate din numeroase sporuri legate direct de performanţele companiei, asigurări sau alte drepturi care constituie aşa numitele compensaţii. Astfel, Miller ajunge la compensaţii totale de 5,941 milioane dolari potrivit publicaţiei Bussines Week.

Miller are 50 de ani şi a ajuns în poziţia de preşedinte la 1 august 2014, după ce a condus filiale ale companiei în Indonezia şi Mexic şi apoi direcţiile de dezvoltare strategică şi operaţiuni în sediul central din Houston. Halliburton are 80.000 de angajaţi, fiind cea mai mare companie de servicii în industria petrolului.

Mark W. Albers, vicepreşedinte al companiei Exxon Mobile are câştiguri anuale şi mai mari. Sursa citată  precizează că salariul lui anual se ridică la 1,092 milioane dolari, la care se adaugă un bonus de 1,876 milioane dolari. Compensaţiile ajung la un total de 11,657 milioane dolari pentru vicepreşedintele de la Exxon Mobile, 57 de ani, a cărui carieră, după absolvirea Universităţii din Texas, are ca puncte de referinţă conducerea filialelor din Australia şi Africa.

Salariul preşedintelui Statelor Unite este de 400.000 dolari anual, suma care include şi o indemnizaţie de 50.000 de dolari.

Jeff Miller şi Mark Albers s-au întâlnit cu Victor Ponta vinerea trecută la Houston.

×