x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul Iovan - Raportul balistic naste noi intrebari

Cazul Iovan - Raportul balistic naste noi intrebari

de Miruna Pasa Petru    |    Magda Colgiu    |    09 Noi 2005   •   00:00
Cazul Iovan - Raportul balistic naste noi intrebari

Concluzia principala a raportului tehnico-stiintific balistic - primit ieri de procurorii anchetatori in cazul barbatului impuscat in casa familiei Iovan - este ca arma cu care a tras Adrian Iovan s-ar fi putut descarca accidental, in anumite conditii. Conform Andreei Serbanoiu, procuror de caz, aceasta constatare "nu clarifica situatia in fapt, ci doar confirma spusele lui Iovan".

FARA AMORTIZOR. Expertii au stabilit ca "producerea percutiei prin actionarea accidentala asupra tragaciului, prin agatarea lui cu sau de un obiect, crenguta, copac, nasture de haina, degetele de la maini nu poate fi exclusa".

Totodata, raportul balistic releva ca nu exista urme care sa dovedeasca faptul ca arma ar fi avut atasat un amortizor. O alta concluzie este ca tragerea s-a facut de la aproximativ un metru. Totodata, pe hainele purtate de Bogdan Iancu au fost gasite pulberi si alte substante - elementele chimice ale tragerii, ceea ce confirma faptul ca tragerea s-a facut de la o distanta mica.

Reamintim ca initial, la una dintre intrebarile raportului balistic, raspunsul prevedea ca arma nu se poate descarca prin lovire sau bruscare, pozitie facuta publica de Constantin Grumezescu, seful Serviciului Arme din Politia Capitalei.

Anchetatorii s-au si enervat atunci pentru aceasta dezvaluire. Acum, raportul final vine sa contrazica toate acestea. Care este adevarul?

×
Subiecte în articol: observator