x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cazul "Loteria" - Dosarul lui Copos, suspendat

Cazul "Loteria" - Dosarul lui Copos, suspendat

de Miruna Pasa Petru    |    16 Feb 2007   •   00:00
Cazul "Loteria" - Dosarul lui Copos, suspendat

Procesul "Loteria", in care a fost deferit justitiei fostul vicepremier George Copos, a fost suspendat ieri si trimis la Curtea Constitutionala.

Procesul "Loteria", in care a fost deferit justitiei fostul vicepremier George Copos (foto), a fost suspendat ieri si trimis la Curtea Constitutionala. Prevederile unuia dintre actele normative care reglementeaza activitatea Directiei Nationale Anticoruptie au fost motivele unei astfel de masuri luate de Instanta Suprema.

INTERVENTIE. Avocatii au sustinut ieri ca articolul 13, alineat 1, indice 2 din Ordonanta de Urgenta 43/2002 incalca legea fundamentala atunci cand stabileste competentele procurorilor anticoruptie in cazurile de evaziune fiscala cu prejudiciu mai mare de un milion de euro. Potrivit aparatorilor, valoarea fixata intr-o alta moneda decat cea nationala incalca prevederile constitutionale. In urma hotararii de ieri, procesul va ramane suspendat pana la o decizie a Curtii Constitutionale, care ar putea veni dupa aproximativ sase luni.

OPINIE. George Copos a declarat, la finalul dezbaterilor, ca respecta judecatorii pentru faptul ca aplica legea si si-a sustinut inca o data nevinovatia. "Daca vom judeca toti oamenii de afaceri pentru o operatiune simpla, clara si legala, Romania se va degrada", a spus Copos.

×
Subiecte în articol: observator