x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ce boală l-a răpus pe Marin Moraru

Ce boală l-a răpus pe Marin Moraru

24 Aug 2016   •   08:03
Ce boală l-a răpus pe Marin Moraru

Marin Moraru, actorul care a făcut să râdă generaţii întregi în Toamna Bobocilor sau Operaţiunea Monstrul s-a stins în linişte, după o lungă suferinţă. Suferea de o boală în fază terminală, dar n-a vrut ca publicul să-i ştie durerea.

A jucat în zeci de filme şi a interpretat sute de personaje, cu un farmec aparte, pe scenele teatrelor Naţional, Bulandra, Nottara şi Odeon.

Actorul a dus pe picioare o boală necruţătoare, pe care a descoperit-o la începutul acestui an - cancerul. A fumat ani de zile, dar a lăsat ţigările abia în urmă cu 20 de ani. La începutul anului, actorul a fost diagnosticat cu un cancer la plămâni, care l-a măcinat luni de zile.

”A fost un mare fumător. Fuma ţigară după ţigară. Le-a lăsat de 20 de ani... dar iată, tot nu a fost iertat”, a povestit un apropiat de-al actorului pentru Click. Duminică seară, actorul ne-a părăsit la 79 de ani. Anunţul a fost făcut chiar de directorul Spitalului Elias, unde Marin Moraru se afla internat din data de 10 august şi se lupta cu maladia care ucide milioane de oameni. Soţia actorului i-a respectat dorinţa acestuia şi a păstrat discreţia. A ţinut ascunsă suferinţa lui Marin Moraru, iar în lumea actorilor se ştie că acesta suferea, de ani buni, de diabet. ”Avea o suferinţă grea şi necruţătoare, cu un debut la începutul acestui an. Marele actor a trăit extrem de modest, nu i-a plăcut niciodată să fie mediatizat. Rugămintea familiei este să ne purtăm cu discreţie în urma acestei suferinţe ”, a declarat directorul medical Dana Safta, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Marin Moraru a murit