x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cea mai periculoasă ţară pentru tineri

Cea mai periculoasă ţară pentru tineri

21 Aug 2017   •   14:59
Cea mai periculoasă ţară pentru tineri

Violenţa, bolile şi accidentele din trafic trebuie învinovăţite pentru mortalitatea mare a tinerilor, conform unei analize făcute de The Guardian. Astfel, cea mai periculoasă ţară pentru tineri (persoane între 15 şi 29 de ani) este Sierra Leone.

Rata de mortalitate în rândul tinerilor, la 100.000 de tineri, este cu aproape 100 de persoane mai mare decât cea a următorului oraş de pe listă, Siria. La polul opus se află Cipru, cu o rată de mortalitate de unu la 4.762 de tineri.

În plus, analizele au descoperit că sunt de şase ori mai multe şanse ca tinerii din Statele Unite să fie ucişi, decât cei din Marea Britanie. De asemenea, aceştia sunt de trei ori mai predispuşi la accidente de maşină şi de două ori mai predispuşi la sinucidere sau supradoză.

Siria este singura ţară non-africană care se numără printre primele 25 de ţări cu cea mai mare rată de mortalitate. În schimb, considerabil mai mulţi tineri au murit ca rezultat al violenţelor în Brazilia decât în Siria în 2015.

Astfel, cele mai periculoase ţări pentru tineri, în ordine descrescătoare, sunt: Sierra Leone, Siria, Coasta de Fildeş, Caraibe, Nigeria, Chad, Angola, Sudul Sudanului, Mozambique, Somalia.

×