x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum te răcorești pe caniculă? Top 3 ceaiuri de vară

Cum te răcorești pe caniculă? Top 3 ceaiuri de vară

de Redacția Jurnalul    |    07 Iul 2024   •   06:20
Cum te răcorești pe caniculă? Top 3 ceaiuri de vară

Hidratarea este cea mai importantă în zilele caniculare. Dar apa nu este suficientă, când pierzi săruri și vitamine liposolubile. Adaugă diverse ceaiuri de vară să faci față deshidratării accelerate în zilele în care temperaturile se apropie de 40 de grade Celsius.

În general, ceaiurile au rolul de a te încălzi și sunt consumate în sezonul rece. Însă, ai la dispoziție câteva tipuri de ceaiuri pe care poți să le bei pe timpul verii, fiind foarte răcoritare. Vin cu un aport de nutrienți de care au nevoie în sezonul cald și te ajută să faci față cu succes caniculei de afară.

Băuturile răcoritoare sunt foarte benefice și eficiente în sezonul cald, astfel că nu trebuie să le treci cu vederea. Dincolo de înghețată sau fructe răcoritoare, ceaiurile îți vin în ajutor și au beneficii incredibile pentru organismul tău. Toate pot fi consumate atât calde, cât și cu multă gheață, căci sunt la fel de delicioase.

Ceai de busuioc

Un tip de ceai mai rar consumat este cel de busuioc. Aroma puternică pe care o are busuiocul este foarte benefic pe timpul caniculei, dar și băutura în sine are multe beneficii. Un secret pe care trebuie să îl știi este faptul că acest ceai reușește să țină departe de tine țânțarii.

Ceai de cătină

Ceaiul de cătină este foarte delicios și poate fi consumat cu miere. Acesta conține vitamina C, foarte utilă pentru sezonul cald, conține, de asemenea, antoxidanți, vitaminele E, P și K. Poate fi băut cu gheață și este foarte răcoritor.

Ceaiul care îți absoarbe transpirația

Cel de-al treilea tip de ceai pe care trebuie să îl consumi pe timpul verii este ceaiul de rozmarin. Acesta poate să își absoarbă transpirația și este foarte benefic în timpul caniculei. De asemenea, are beneficii și pentru organism, mai ales pentru ficat și stomac. Acesta are efect tonic.

×
Subiecte în articol: ceaiuri caniculă nutrienti